Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Μύκονος- Γιατί η καλύτερα εμβολιασμένη περιοχή της Ελλάδας (76%) γίνεται “πορτοκαλί”



Aπορίες και ερωτηματικά προκαλούν οι πληροφορίες ότι η πλέον εμβολιασμένη περιοχή της Ελλάδας κατά της Covid-19 (76%), η Μύκονος, πρόκειται τις επόμενες ώρες να ανέβει επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και από το κίτρινο να μπει στο πορτοκαλί. Κι όλα αυτά, ενώ στο Νησί των ανέμων η θετικότητα από ...τις 11 έως τις 17 Νοεμβρίου ήταν μόλις στο 0,47% (μέσος όρος της χώρας 0,68%), που είναι επίσης αρκετά χαμηλά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς τα νούμερα αυτά δεν έχουν πάντα πρακτική αξία, ειδικά σε ένα νησί που ακόμη και γεμάτο τουρίστες να μην είναι, έχει πολλαπλάσιο πληθυσμό από τους μόνιμους κατοίκους του, λόγω των εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, αν και η τουριστική κίνηση είναι σε ύφεση, το 76% της εμβολιαστικής κίνησης αφορά μόνο τους μόνιμους κατοίκους, δηλαδή περίπου 9-10.000 άτομα αλλά την παρούσα χρονική περίοδο ο πληθυσμός στο νησί είναι σχεδόν διπλάσιος, αν υπολογίσει κάποιος ότι δεν έχουν κλείσει ακόμη όλες οι επιχειρήσεις και ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχουν αρκετοί τουρίστες.



Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η Μύκονος εμφάνιζε σταθερά 30% αύξηση στα κρούσματα κάθε εβδομάδα, καθώς με το σταδιακό κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων οι αρκετοί από τους εργαζόμενους παραμένουν για κάποιες ημέρες στο νησί, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, καθώς πριν ταξιδέψουν για σεζόν είχαν κάνει το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca. Αυτό σημαίνει είτε ότι παρέμειναν στη Μύκονο μερικών εμβολιασμένοι είτε ότι ένας μόλις μικρός αριθμός από αυτούς ταξίδεψε στα στικά κέντρα για να κάνει τη δεύτερη δόση.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου