Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Αναστολή παρελάσεων και στην Πιερία

Το Σάββατο ο αριθμός κρουσμάτων στην Πιερία ήταν τριψήφιος (108)
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα – 551 συνολικά στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο – έχει ως αποτέλεσμα ακόμη ένας νομός να αναστείλει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά την Ημαθία όπου αποφασίστηκε λόγω του επβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις και η Πιερία έλαβε την ίδια απόφαση.

Ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού είναι ότι το Σάββατο ο αριθμός κρουσμάτων στους δύο νομούς ήταν τριψήφιος, 103 στην Ημαθία και 108 στην Πιερία.


Όπως αναφέρει το seleo.gr, σε κοινή αποφαση για αναστολή των παρελάσεων, κατέληξαν οι αρμόδιοι φορείς της Πιερίας, καθώς η αυξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν αφήνουν περιθώρια για μαζικές εκδηλώσεις.
Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

«Καθώς η πανδημία καλπάζει και αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ασθενών από κορωνοϊό (COVID-19) στην Πιερία (ενημέρωση ΕΟΔΥ), αποφασίστηκε η μη πραγματοποίηση των παρελάσεων στην Π.Ε. Πιερίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με σύμφωνη γνώμη (ομόφωνα) εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.

Από όλους τους φορείς εκφράστηκε η επιθυμία πραγματοποιήσεως των παρελάσεων, κάτι, όμως, που αποκλείει η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Πιερία.

Οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Πιερίας εξέφρασαν εθνική υπερηφάνια για τους αγώνες των αγωνιστών του έπους του ‘40, τιμή στους ήρωες που έπεσαν στα πεδία των μαχών και στήριξη σε κάθε άλλη εκδήλωση και δραστηριότητα που συμβάλλει στη διατήρηση της εθνικής μνήμης και καλλιεργεί την αγάπη προς την πατρίδα».


newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου