Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Αυτές είναι οι οδηγίες για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση απο 0-4 ετών στα σχολεία της Ευρώπης απο τον ΟΗΕ την UNESCO και τον ΠΟΥ.





Απο τι φαίνεται η σεξουάλικη διαπαιδαγώγηση που απο πολλούς θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική μπαίνει πολύ δυναμικά στα σχολεία ξεκινώντας απο ηλικίες 0 εώς 10 ετών και αφορά, τεχνικές αυνανισμών με σεξουαλικά βοηθήματα (δονητές) ή χωρίς, με παρέα ή χωρίς κτλ. Απο κει και πέρα σταματάει ο αυνανισμός (στην ηλικία των 10 και άνω) και δεν ξέρουμε τι μαθαίνουν αλλα σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε μπορούμε να φανταστούμε…

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που δίνει το www.comprehensivesexualityeducation.org που είναι βασισμένες στις διδαχές του ΟΗΕ την UNESCO και του ΠΟΥ, είναι τα παρακάτω:
Στόχευση παιδιών από την ηλικία των 0 ετών:

«Δώστε πληροφορίες σχετικά με την απόλαυση και την ευχαρίστηση όταν αγγίζετε το σώμα σας… αυνανισμός» (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «Πρότυπα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη», για παιδιά ηλικίας 0-4 ετών)
Στόχευση παιδιών από την ηλικία των 4 ετών:

«Δώστε πληροφορίες σχετικά με τον αυνανισμό της πρώιμης παιδικής ηλικίας» (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «Πρότυπα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Ευρώπη», για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών)
Στόχευση παιδιών από την ηλικία των 5 ετών:

«Τα κορίτσια και τα αγόρια έχουν ιδιωτικά μέρη του σώματος που μπορούν να αισθάνονται ευχάριστα όταν αγγίζονται από τον εαυτό τους». (Διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών)

«Είναι φυσικό να εξερευνά κανείς και να αγγίζει μέρη του σώματός του». (Διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών)

«Τα σώματα μπορούν να αισθάνονται καλά όταν τα αγγίζουν». (Διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών)

«Το άγγιγμα και το τρίψιμο των γεννητικών οργάνων κάποιου ονομάζεται αυνανισμός.» (Διεθνείς Κατευθυντήριες Γραμμές της UNESCO για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών)

«Ο αυνανισμός δεν είναι επιβλαβής, αλλά πρέπει να γίνεται ιδιωτικά.» (Διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών)
Στόχευση παιδιών από την ηλικία των 6 ετών:

«Δώστε πληροφορίες σχετικά με την απόλαυση και την ευχαρίστηση όταν αγγίζετε το σώμα σας, τον αυνανισμό της πρώιμης παιδικής ηλικίας» (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «Πρότυπα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη», για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών)
Στόχευση παιδιών από την ηλικία των 9 ετών:

«Πολλά αγόρια και κορίτσια αρχίζουν να αυνανίζονται κατά την εφηβεία». (Διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές της UNESCO για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών)

«Δώστε πληροφορίες σχετικά με την ευχαρίστηση, τον αυνανισμό, τον οργασμό» (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, «Πρότυπα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη», για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών)
Στόχευση παιδιών από την ηλικία των 10 ετών:

«Ο αυνανισμός είναι η πράξη του να αγγίζεις τον εαυτό σου με σεξουαλικά διεγερτικό τρόπο και είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι εκφράζουν μερικές φορές τα σεξουαλικά τους συναισθήματα… Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να ικανοποιήσουν τα σεξουαλικά τους συναισθήματα και να βιώσουν σεξουαλική ευχαρίστηση μέσω του αυνανισμού». (Εσύ, η ζωή σου, τα όνειρά σου, για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω)

«Οι περισσότεροι άνθρωποι αυνανίζονται κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να αυνανίζονται όταν είναι παιδιά και συνεχίζουν να το κάνουν όλη τους τη ζωή. Μερικοί ξεκινούν κατά την εφηβεία. άλλοι ξεκινούν όταν είναι ενήλικες. Άλλοι άνθρωποι δεν αυνανίζονται ποτέ και άλλοι αισθάνονται ότι το να έχουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και αυνανισμό έρχεται σε σύγκρουση με τις θρησκευτικές ή ηθικές τους πεποιθήσεις». (Εσύ, η ζωή σου, τα όνειρά σου, για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω)

«Τα στήθη είναι πολύ ευαίσθητα στην αφή για πολλές γυναίκες. Το άγγιγμα και το χάδι του στήθους σας είναι πολύ ευχάριστο και μπορεί να είναι σεξουαλικά συναρπαστικό. Είναι σημαντικό να μάθεις πώς και πότε να αποκτάς ευχαρίστηση στο στήθος σου». (Εσύ, η ζωή σου, τα όνειρά σου, για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω)

«Ο αυνανισμός θεωρείται πρόβλημα μόνο όταν είναι υπερβολικός, όταν ένα άτομο δεν μπορεί να λειτουργήσει ή να περάσει καθημερινά καθήκοντα χωρίς να αυνανιστεί». (Εσύ, η ζωή σου, τα όνειρά σου, για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω)

«Οι ειδικοί στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα θεωρούν τον αυνανισμό έναν φυσιολογικό τρόπο για τους ανθρώπους να γνωρίσουν το σώμα και τα συναισθήματά τους και να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους χωρίς να διακινδυνεύσουν εγκυμοσύνη ή ΣΜΝ, συμπεριλαμβανομένου του HIV και του AIDS.

Τίποτα κακό δεν θα συμβεί στο σώμα σας, ακόμα κι αν αυνανίζεστε πολύ.

Τα γεννητικά σας όργανα μπορεί να πονέσουν από το τρίψιμο τους πάρα πολύ. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα αγόρι μπορεί να προσβληθεί από μη ειδική ουρηθρίτιδα (NSU), η οποία είναι μια φλεγμονή της ουρήθρας από υπερβολική τριβή. (Εσύ, η ζωή σου, τα όνειρά σου, για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω).

«Ασφαλέστερο σεξ σημαίνει σεξουαλικές πρακτικές που μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητές σας να εμφανίσετε ΣΜΝ, συμπεριλαμβανομένου του HIV, ή να μείνετε έγκυος. Εάν θέλετε απόλυτα ασφαλές σεξ – 100% σίγουρο ασφαλές σεξ – τότε οι καλύτερες επιλογές για εσάς είναι ο αυνανισμός, η αποχή από το τρίψιμο των γεννητικών οργάνων ή τη σεξουαλική επαφή και η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών. Αν διαβάσετε το Κεφάλαιο 9, τότε ξέρετε ότι ο αυνανισμός είναι απόλυτα ασφαλής. . .

Τα σεξουαλικά παιχνίδια ή τα σεξουαλικά βοηθήματα (τα πιο δημοφιλή είναι οι δονητές) είναι συσκευές που κατασκευάζονται για την ενίσχυση της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Χρησιμοποιούνται κυρίως στα γεννητικά όργανα ή γύρω από τα γεννητικά όργανα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σεξ παιχνίδι μόνοι σας ή ως ζευγάρι. (Εσύ, η ζωή σου, τα όνειρά σου, για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω)
Στοχεύοντας στους «νέους» (που ορίζονται από τον ΟΗΕ ως ηλικίας 10 ετών και άνω):

«Παίξε με τον εαυτό σου! Ο αυνανισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για το σώμα σας και τι βρίσκετε σεξουαλικά διεγερτικό. Μην σταματάτε εκεί: Μάθετε πώς λειτουργεί το σώμα του συντρόφου σας, τι τον κάνει να αισθάνεται καλά και τι του δίνει ευχαρίστηση. (IPPF, Υγιείς, Χαρούμενοι και Ζεστοί, για οροθετικούς νέους).





anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου