Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Κρεμλίνο: Θα επιτεθούμε σε οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να συλλάβει τον Πούτιν!





Ο σημερινός αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο θα επιτεθεί σε οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να συλλάβει τον Πούτιν.

Υπήρξαν πολλές νέες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιήσεων και απειλών, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) την περασμένη Παρασκευή.
Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν την Παρασκευή, ισχυριζόμενο ότι είναι «υπεύθυνος για το έγκλημα πολέμου της παράνομης απέλασης πληθυσμού και της παράνομης μεταφοράς πληθυσμού (παιδιών) από τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία». Ένα ένταλμα στόχευε επίσης τη Maria Alekseyevna Lvova-Belova, Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Γραφείο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Φοβάμαι, κύριοι, ότι όλοι λογοδοτούν ενώπιον του Θεού και των πυραύλων», έγραψε ο Μεντβέντεφ, πιστός του Πούτιν που ήταν επίσης πρόεδρος της Ρωσίας από το 2008 έως το 2012, σε ένα μήνυμα στο Telegram, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό μέσο Tass.

«Είναι πολύ πιθανό να φανταστεί κανείς έναν υπερηχητικό πύραυλο να εκτοξεύεται από τη Βόρεια Θάλασσα από ένα ρωσικό πλοίο στο δικαστήριο της Χάγης». Πρόσθεσε ως μέρος της προειδοποίησης: «Όλοι περπατούν κάτω από τον Θεό και τους πυραύλους… Να κοιτάτε προσεκτικά τον ουρανό…»



Την Τετάρτη, σε μια δήλωση βίντεο που επίσης δημοσιεύτηκε στο Telegram, ο Μεντβέντεφ είπε ότι οποιαδήποτε «σύλληψη» θα πυροδοτούσε σίγουρα τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε «δικαιολογημένο» το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν το Σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι έχει «διαπράξει ξεκάθαρα εγκλήματα πολέμου».




anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου