Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Σφαγή Ουκρανών σε Ντόνετσκ και Χερσώνα: 500 νεκροί! – Κτυπήθηκαν ολόκληρες ουκρανικές πυροβολαρχίες (upd) Κίεβο: «Πιεζόμαστε ασφυκτικά»



«Οι ρωσικές δυνάμεις στα δύο βασικά μέτωπα της Ουκρανίας, το Ντονμπάς και την Χερσώνα εξόντωσαν περισσότερους από 500 στρατιώτες του ουκρανικού Στρατού και μισθοφόρους» ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγος Ι.Konashenkov, σε μία μαζική επίθεση που εξαπέλυσαν προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις των ουκρανικών δυνάμεων που αναμένουν εναγωνίως τις δυτικές ενισχύσεις σε άρματα και πυροβολικό.

Οι Ουκρανοί επιβεβαιώνουν ότι «Τις τελευταίες δύο ημέρες οι δυνάμεις μας πιέζονται ασφυκτικά».

Η σημαντικότερη απώλεια ήταν η καταστροφή ολόκληρων πυροβολαρχιών του ουκρανικού Στρατού: «Τα ρωσικά στρατεύματα εξουδετέρωσαν 84 μονάδες πυροβολικού των ουκρανικών Στρατού που είχαν ταχθεί σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό σε 128 περιοχές», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι το ουκρανικό πυροβολικό υπέστη βαριά πλήγματα, καθώς στοχοποιήθηκε από επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και βολές αντιπυροβολικού με ρουκέτων BM-122 των χλστ.

«Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, κατά τη διάρκεια των ενεργών επιχειρήσεων των μονάδων της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων, αεροπορικών επιδρομών και πυρών πυροβολικού, οι απώλειες του εχθρού την ημέρα ανήλθαν σε περισσότερους από 500 Ουκρανούς στρατιώτες και μισθοφόρους, 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 10 οχήματα, 4 φορτηγά, ένα MLRS των 122 χλστ. και ένα οβιδοβόλο D-20», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Ειδικά στην Avdiivka οι ουκρανικές απώλειες έφτασαν το 40% από τους αρχικά 2.000 υπερασπιστές της πόλης

Ο συνολικός αριθμός των επιχειρησιακών εφεδρειών στην πόλη υπολογίζεται σε μόλις 1200-1500 άτομα προσωπικό.

Στο Μπάκχμουτ πόλη εκκαθαρίζεται: Σήμερα αναπτύχθηκαν 7 επιπλέον ομάδες επίθεσης της Wagner.


Ο ίδιος ο επικεφαλής των εθελοντών μαχητών της Wagner. Γ.Πριγκόζιν έφτασε στο κέντρο της πόλης σε απόσταση 130 μέτρων από τις εναπομείνασες ουκρανικές θέσεις προκειμένου να καταδείξει ότι η πόλη ελέγχεται.


Από τη βορειοανατολική κατεύθυνση, οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Μπαχμούτκα.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον ουκρανικό στρατό στη νοτιοδυτική συνοικία Μπαχμούτ, όπου μαχητές της Wagner πλησιάζουν την οδό Κορσουνκόχο.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο κοντά στο στάδιο Avangard.

Επίσης οι ρωσικές μονάδες Εθνοφρουράς εντόπισαν και κατέστρεψαν πέντε ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς από την 14η και την 92η Ανεξάρτητη Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, που προσπαθούσαν να διεισδύσουν και να προκαλέσουν καταστροφές στις πολιτικές υποδομές στην περιοχή Kupyansk δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομάδας Δυνάμεων της Δυτικής Ρωσίας, συνταγματάρχης Sergey Zybinsky.



Στην περιοχή Krasny Liman τις τελευταίες 24 ώρες όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι μάχες ήταν σφοδρές.

«Στην κατεύθυνση του Krasny Liman, συνδυασμένα πυρά του Πυροβολικού και της Αεροπορίας Στρατού της Ομάδας Στρατιών Κέντρου έπληξαν μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.

Στην Χερσώνα σκοτώθηκαν έως και 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ καταστράφηκε ένα αμερικανικό ρυμουλκούμενο πυροβόλο των 155 χλστ. M777. Εκτός από το Bakhmut, οι Ρώσοι φαίνεται να επιταχύνουν τις επιχειρήσεις τους σε Κρεμίνα-Αβντίιβκα,

Οι ρωσικές μονάδες που επιτίθενται στην περιοχή είναι το 1ο Σώμα Στρατού του DPR, η 53η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, η 72η μηχανοποιημένη ταξιαρχία, το 6ο ανεξάρτητο τάγμα ελεύθερων σκοπευτών, μονάδες του 59ου μηχανοκίνητου τάγματος πεζικού, καθώς και η 55η ταξιαρχία πυροβολικού, συνεχίζουν και την προέλαση στην Avdiivka.



defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου