Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Τέμπη: Συμπληρωματική ονομαστική μήνυση κατά του Μητσοτάκη (του κύριου υπεύθυνου του εγκλήματος) και άλλων πολιτικών, κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων.


Η μήνυση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Εισαγγελέως Εφετών, η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή πατέρα θύματος και έστειλε την δικογραφία στη Βουλή.

Οι συγγενείς των θυμάτων της μαζικής σφαγής των Τεμπών, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30/4), μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, και κατέθεσαν μήνυση κατά υπουργών αλλά και κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η συμπληρωματική μήνυση έγινε ονομαστικά κατά των μελών της Συντονιστικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας που είχε αναλάβει τότε την διαχείριση του εγκλήματος.

Στη Συντονιστική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα, ενώ, οι συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση προσωπικά και ονομαστικά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

H μήνυση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης, μέσω της οποίας έκανε δεκτή την προσφυγή πατέρα θύματος και έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τους τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του εκλιπόντος μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Hellenic Train (IC 62) κατέθεσε χθες μήνυση κατά κάθε «φυσικού και ηθικού αυτουργού», ζητώντας τη διερεύνηση παρέμβασης αγνώστων στο καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ. Ειδικότερα, με αφορμή, μάλιστα, και μηνυτήριες αναφορές επιβαινόντων, οι οποίοι σημειώνουν πως η επιβατική αμαξοστοιχία, μετά την αναχώρησή της από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας, έκανε ολιγόλεπτη στάση «σε σημείο όπου δεν υπήρχε σταθμός», οι συγγενείς του νεκρού μηχανοδηγού, σημειώνουν τη βεβαιότητά τους ότι άγνωστοι και κατ’ εντολή «αλλοίωσαν αποδεικτικά στοιχεία», αφού επενέβησαν και διέγραψαν ηχητικά αρχεία. Αρχεία που αφορούν σε χρονικό διάστημα 11 λεπτών και ειδικότερα μεταξύ των πραγματικών ωρών, από τις 23:07:54 έως και 23:18:24, όπου στις συνομιλίες μέσω ραδιοτηλεφώνου επικρατεί «απόλυτη σιωπή» και για τον λόγο αυτόν οι συγγενείς ζητούν τον ορισμό ειδικού πραγματογνώμονα.

Σε ό,τι αφορά, την πορεία της έρευνας του κ. Μπακαΐμη, μεθαύριο Μεγ. Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί και το τελευταίο διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ. Χθες απολογήθηκε ένας πρώην πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ στέλεχος της Διεύθυνσης της ΕΡΓΟΣΕ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.


anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου