Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Τακτική «Χρυσής Αυγής» χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να «δέσει» τον Β.Μαρινάκη: «Σαλαμοποιεί» υποθέσεις βίας ετών στα γήπεδα για να καταλήξει στον… «Φύρερ»!Την ίδια τακτική που είχε εφαρμοστεί κατά της «Χρυσής Αυγής» χρησιμοποιεί και τώρα η κυβέρνηση στην υπόθεση των μαζικών συλλήψεων... οπαδών του Ολυμπιακού, όπου ο σκοπός των συλλήψεων αυτών είναι να «δεθεί» ο Β.Μαρινάκη.

«Σαλαμοποιεί» υποθέσεις βίας περασμένων ετών στα γήπεδα για να καταλήξει στον ιδιοκτήτη του ολυμπιακού αλλά και του μεγαλύτερου ομίλου ΜΜΕ της χώρας.

Όπως η ίδια η δικογραφία αναφέρει, οι ερευνητές ξεκινούν από το 2019 και είναι σαφές ότι θα προχωρήσουν όπως είχε γίνει και στην υπόθεση της «Χρυσής Αυγής».

Όλες θα συνδεθούν η μία με την άλλη και στο τέλος θα εκδοθεί ένα πολύ μεγάλο κατηγορητήριο που θα καταδεικνύει την ύπαρξη «εγκληματικής οργάνωσης» με τελικό προορισμό τον ίδιο τον Ε.Μαρινάκη.

Βασικά διαβάζοντας κανείς μέρη της δικογραφίας νομίζει ότι βλέπει την γνωστή βρετανική ταινία «Rise of the footsoldier» (η άνοδος του πεζικάριου), στην οποία περιγράφεται τι ακριβώς συμβαίνει στις τάξεις των χούλιγκαν, ποιους εξυπηρετούν και κυρίως τι κέρδη αποκομίζουν κάποιοι από αυτούς ανερχόμενοι στην «διατροφική αλυσίδα».

Ο φερόμενος ως αρχηγός της «Θύρας 7» εμφανίζεται ως εργαζόμενος, στην μπουτίκ του Ολυμπιακού που βρίσκεται στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ένα ακόμα σημαντικό στέλεχος της-κατά τις αρχές-«εγκληματικής οργάνωσης», ο επονομαζόμενος «Ρουμάνος» διαφεύγει της σύλληψης και ήταν κι αυτός εργαζόμενος στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, μέχρι το βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, δηλαδή στις 7 Δεκεμβρίου 2023, οπότε και διακόπτεται η σύμβαση του.

Ο περίφημος «μάνατζερ του τράπερ» εμφανίζεται ως συνταξιούχος στον Δήμο Πειραιά, όπως επίσης και ένας 31χρόνος άνδρας που θεωρείται κι αυτός μέλος της «εγκληματικής ομάδας», είναι και αυτός συμβασιούχος στο Δήμο Πειραιά.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού και μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έχουν καταγραφεί συνομιλίες, στις οποίες τους ζητείται να πηγαίνουν κανονικά για εργασία στον Δήμο Πειραιά ή αν απουσιάζουν αυτό να γίνεται κατόπιν νόμιμης άδειας, ώστε να μην φαίνεται ότι υπάρχει «εικονικότητα» στην εργασία τους.

Όλοι τους διέθεταν διαπιστεύσεις οι οποίες αποκτιούνταν με εισήγηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Είναι σαφές ότι υπάρχει προσπάθεια εμπλοκής του ίδιου του Ευάγγελου Μαρινάκη.

Έμμεσα η δικογραφία που έχει σχηματιστεί «δείχνει» το στενό του περιβάλλον ως ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία του αδικοχαμένου αστυνομικού των ΜΑΤ Γ.Λυγγερίδη στα επεισόδια στο Ρέντη.

Μάλιστα όπως αναφέρεται, η ελληνική αστυνομία προτρέπει τις δικαστικές αρχές να πραγματοποιήσουν και έρευνα για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».


Στη δικογραφία αναλύεται η επιχειρησιακή δομή της «εγκληματικής οργάνωσης» η οποία περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη, τους αποκαλούμενους «μεγάλους» της Θύρας 7, και τους αποκαλούμενους «μικρούς» (οι λεγόμενοι «footsoldiers» όπως τους αποκαλούν στην Βρετανία), που χρησιμοποιούνται κυρίως ως δύναμη κρούσης της οργάνωσης.

 

 Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ανακρίσεων και των καταθέσεων (τρεις εκ των κατηγορουμένων έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων), προκύπτει ότι εκτός από την εμφανή ηγεσία η «εγκληματική οργάνωση» πιθανότατα διευθύνεται, από στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Αθλητικού Σωματείου «Ολυμπιακός Σύλλογος Φιλάθλων Πειραιώς».
Επισημαίνεται επίσης ότι χωρίς τη συμμετοχή και την «υψηλή προστασία» των συγκεκριμένων «αξιωματούχων», η «εγκληματική οργάνωση» των χούλιγκανς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.


pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου