Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Τι εχουν να μας πουνε ΤΩΡΑ οι μνημονιακοι μετα την εκθεση του ΔΝΤ?ΕΜΕΙΣ τους λεμε ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ..Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σωθεί και χωρίς μνημόνιο.





ΤΩΡΑ με την εκθεση του Δ.Ν.Τ πρεπει να πληρωσουν..οσοι ΟΔΗΓΗΣΑΝ τον λαο σε καταθλιψη και αυτοκτονιες...ΚΑΠΟΙΟΥΣ τους θεωρουσαν γραφικους ..
Η εκθεση λεει τα εξης..

Τα λάθη...
Ως βασικό λάθος, το ταμείο αναγνωρίζει ότι δεν επέμεινε εξ αρχή για αναδιάρθρωση χρέους πριν την έναρξη του πρώτου προγράμματος.
Το PSI του 2012, έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και το καθαρό όφελος του δεν ξεπέρασε τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που κατά την έκθεση κρίθηκε ανεπαρκές.
Κρίνεται πως η στρατηγική διάσωσης που υιοθετήθηκε ήταν παρακινδυνευμένη. Ηδημοσιονομική προσαρμογή που επιβλήθηκε με το πρώτο μνημόνιο, σύμφωνα με την έκθεση ήταν εξαιρετικά εμπροσθοβαρής κυρίως επειδή έπρεπε να αποκλιμακωθεί ο λόγος χρέους/ΑΕΠ από το 2013.
Οι φιλόδοξες προβλέψεις είχαν ως αποτέλεσμα τη διαρκή αποτυχία επίτευξης τωνστόχων που είχαν τεθεί. Αναφορά γίνεται στον στόχο για συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ από αποκρατικοποιήσεις, έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων που αρχικά είχε προβλεφθεί.
Δεν δόθηκε μεγάλη σημασία στο γεγονός πως η Ελλάδα ως μέλος νομισματικής ένωσηςδεν έχει ιδιαίτερη ευελιξία, καθώς η συμμετοχή της δημιουργούσε περιορισμούς γιαεναλλακτική στρατηγική, όπως αυτή της της υποτίμησης του νομίσματος.
Η ελληνική πλευρά δεν ανέλαβε την ευθύνη (ιδιοκτησία) του προγράμματος, με αποτέλεσμα οι τεχνοκράτες του Ταμείου να αναλώνονται στον καθορισμό υπερβολικά αναλυτικών προαπαιτούμενων μέτρων και να επικρατεί έτσι η εντύπωση ότι τα μέτρα επιβάλλονται από τους δανειστές.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι αστοχίες στην εκτίμηση για την ύφεση αποδίδονται στους εξής παράγοντες:
Κάθετη πτώση ιδιωτικών επενδύσεων, αντίθετα με τις προβλέψεις του προγράμματος
Το πρόγραμμα έλαβε υπόψη πολλαπλασιαστή 0,5 παρά τις παραδοχές των στελεχών τουΤαμείου ότι η κλειστή ελληνική οικονομία και η απουσία εργαλείων υποτίμησης του νομίσματος θα πολλαπλασίαζε το δημοσιονομικό σοκ.
Το μέγεθος του δυνητικού ΑΕΠ ενδεχομένως να είχε υπερεκτιμηθεί.
Η εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία επηρεάστηκε δυσμενώς από εσωτερικές κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και από τις αναφορές Ευρωπαίων πολιτικών περίεξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη (Grexit).
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου