Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

«Καμπανάκι» για τις σχολικές περιουσίες





Τον κίνδυνο εκποίησης σχολικών περιουσιών λόγω αδυναμίας της Μητρόπολης Ιωαννίνων να εξυπηρετήσει τα δάνεια του παρελθόντος, επισήμαναν οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων Σπύρος Εργολάβος και Χάρης Λεοντάρης, σε κοινή συνέντευξη τύπου.

Η εκτίμηση αυτή, όπως ανέφεραν, βασίζεται σε πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, που οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν, καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να ξεκαθαρίσει το θέμα και να ενημερώσει υπεύθυνα τους Γιαννιώτες.

Ο κ. Εργολάβος αναφέρθηκε, αρχικά, στο θέμα της διαχείρισης των σχολικών περιουσιών, κάνοντας λόγο για παράνομη υπαγωγή τους στην περιουσία των Αγαθοεργών Καταστημάτων, ενώ στη συνέχεια μίλησε για ανεξέλεγκτο δανεισμό λόγω της αλόγιστης και ανεύθυνης διαχείρισης σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση.

«Πρόκειται, κατά πληροφορίες, για δάνεια που ανέρχονται σε μεγάλα ποσά, τα οποία δεν μπορούν να εξοφληθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν ενεργοποιηθούμε, θα νιώθουμε ντροπή», τόνισε από την πλευρά του ο Χάρης Λεοντάρης και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

«Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια και να σιωπούμε. Για εμάς τους Ηπειρώτες οι ευεργέτες θα έπρεπε να είναι το καύχημά μας, όμως με τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των κληροδοτημάτων και με τον κίνδυνο που διαφαίνεται στον ορίζοντα, είναι ντροπή», συνέχισε.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να συνέλθει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο και να συζητήσει σε όλες του τις διαστάσεις, το σοβαρό αυτό θέμα, κινώντας άμεσα τη νόμιμη διαδικασία, ώστε όλες οι σχολικές περιουσίες της πόλης να περιέλθουν, μαζί με όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, κινητά και ακίνητα, στον δήμο Ιωαννιτών, στον οποίο ανήκουν κατά κυριότητα.

Επίσης, ζήτησαν από τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν σταλεί ως εκπρόσωποι του δήμου στα Αγαθοεργά της Μητρόπολης, αφού ενημερωθούν, να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο για το ποιο είναι το ύψος των δανείων που έχουν συνάψει τα Αγαθοεργά, πότε και με απόφαση ποίων πάρθηκαν, καθώς και για ποιους συγκεκριμένους σκοπούς χρησιμοποιήθηκαν.

Ένα ακόμη αίτημα αφορά να ζητηθεί επίσημα από το δημοτικό συμβούλιο από τις Τράπεζες με τις οποίες έχουν συναφθεί τα δάνεια, τι προβλέπεται στις περιπτώσεις που δεν καταστεί δυνατή η εξόφληση των δανείων από τα Αγαθοεργά της Μητρόπολης.

Τέλος, απηύθυναν κάλεσμα ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την παρέμβαση των τεσσάρων βουλευτών Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.

 agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου