Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Άρτας για τη νέα ΠΑΣΕΓΕΣ




Για μια ακόμη φορά κολαούζοι της κυβέρνησης.


Την στιγμή που η μικρομεσαία αγροτιά δεν τα βγάζει πέρα αφού συνεχώς λεηλατείται το ήδη μειούμενο αγροτικό εισόδημα με τα παλιά και τα νέα μέτρα που προστέθηκαν (τριπλασιασμός ασφαλιστικών εισφορών, φορομπηξία, αύξηση του ΦΠΑ, μείωση επιδοτήσεων κλπ), έρχονται διάφοροι γνωστοί από το παρελθόν, όπως είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας - Φιλιππιάδας (ΑΣΑΦ) που έχει συμβάλλει με τη στάση του στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, να φτιάξουν τη νέα “ΠΑΣΕΓΕΣ” ώστε να υπάρξει όπως οι ίδιοι λένε δια μέσου του προέδρου του ΑΣΑΦ ο “επίσημος συνομιλητής με την κυβέρνηση”.


Με την κίνηση αυτή θέλουν για μια ακόμη φορά να βάλουν πλάτη, όπως ήδη έχουν κάνει και μέχρι τώρα, να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η μεγαλύτερη καθετοποίηση – συγκέντρωση της παραγωγής, ο έλεγχός της από το τραπεζικό κεφάλαιο με τη συμβολαιακή γεωργία.


Αυτή είναι η δίκαιη ανάπτυξη στην πρωτογενή παραγωγή που στοχεύει και η κυβέρνηση. Θέλουν να γίνουν για μια ακόμη φορά οι κολαούζοι της κυβέρνησης στο περίφημο “κοινωνικό διάλογο”, όπου όπως οι ίδιοι λένε “θα καταθέσουν επίσημα και τεκμηριωμένα τις επεξεργασμένες προτάσεις τους”.


Θέλουν μαζί με την κυβέρνηση να περάσουν τη “θηλιά” στο λαιμό της μικρομεσαίας αγροτιάς υλοποιώντας τους στόχους της ΚΑΠ της ΕΕ. Με τον τρόπο αυτό εξαργυρώνουν την υπονόμευση που έκαναν και κάνουν στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Οι μικρομεσαίοι αγροκτηνοτρόφοι όμως έχουν πείρα από το “ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΤΑΣ” που μεγάλο μέρος της παραγωγής ελέγχεται από τον “ΝΗΤΣΙΑΚΟ” με αποτέλεσμα οι μικροί πτηνοτρόφοι να υποφέρουν από το αυξημένο κόστος παραγωγής, από τον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Εκμετάλλευσης Ακτινιδίων Άρτας” που μεγάλο μέρος των παραγωγών απογοητεύτηκε και τελικά αποχώρησε, από το “Αγροτικό Συνεταιρισμό Άρτας Φιλιππιάδας” που με τα συνεχή χαρατσώματα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους έχει απαξιωθεί στη συνείδησή τους, από τη πρόσφατη υπαγωγή στο άρθρο 99 της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών.




Η ίδια η ζωή λοιπόν επιβεβαιώνει ότι όσο η πρωτογενής παραγωγή είναι οργανωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι για να διατηρούν και να αυξάνουν τα κέρδη τους αγοράζουν πάμφθηνα τα προϊόντα των αγροτοκτηνοτρόφων, τα μεταποιούν, τα εμπορεύονται σε πολλαπλάσιες τιμές (π.χ. ακτινίδια 0,30 λεπτά 2,5 ευρώ το κιλό στον καταναλωτή) και την ίδια ώρα να πουλούν στους αγροκτηνοτρόφους πανάκριβα τα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές αυξάνοντας το κόστος παραγωγής, οι διάφορες μορφές συνεταιρισμού που προβάλλονται ως δήθεν σανίδα σωτηρίας τελικά δεν μπορούν να προστατεύσουν τον μικρομεσαίο αγροκτηνοτρόφο.


Οι μικρομεσαίοι αγροκτηνοτρόφοι απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που γίνεται με στόχο το ξεκλήρισμα τους, πρέπει να βρεθούν σε θέση μάχης, να σηκώσουν το κεφάλι και να συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης με τη συμμετοχή τους στους υπάρχοντες αγροτικούς συλλόγους, με την συγκρότηση νέων, ενισχύοντας παράλληλα και την Ομοσπονδία. Να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους με το πλαίσιο πάλης που διαμορφώθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στην Νίκαια.


Στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων που έγινε στις 9 Ιουλίου στη Βέροια να δώσουν το αγωνιστικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουμε, σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Πρέβεζας και με αγροτικούς συλλόγους, επιτροπές αγώνα της Ηπείρου, την ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ στα γραφεία του ΕΛΓΑ στα Γιάννενα στις 12:00 το μεσημέρι. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10:30 π.μ. από το χώρο που βρίσκεται πίσω από το πρωην “Ράδιο Κορασίδη”.


Μαζί με αυτούς που βρέθηκαν στο πλευρό μας και στήριξαν στην πράξη τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις οι οποίες αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα όπου μας υποδέχτηκαν τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με το Εργατικό Κέντρο Άρτας, με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει και ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους.


maxitisartas.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου