Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το 6ο North Face Zagori Mountain Running



Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε το North Face Zagori Mountain Running με την συμμετοχή των αθλητών να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο φθάνοντας τους δυο χιλιάδες δρομείς που συμμετείχαν σε 6 διαδρομές στα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, προσελκύοντας εκτός των συμμετεχόντων χιλιάδες ακόμα επισκέπτες, δίνοντας ταυτόχρονα και μια ανάσα στις επιχειρήσεις του Ζαγορίου.
Την αυλαία άνοιξε το προηγούμενο Σάββατο 16 Ιουλίου, ο νυχτερινός αγώνας των 7km Counterpain Zagori Night Run και συνεχίστηκε χθες και προχθές με το… κυρίως πιάτο των αγώνων όπου διεξήχθησαν 5 συνολικά διαδρομές.
Αναμφισβήτητα την παράσταση έκλεψε ο υπερμαραθώνιος των 80 χιλιομέτρων με 267 συμμετοχές, ενώ εξίσου εντυπωσιακές μάχες δόθηκαν και στην διαδρομή των 42 km του Μαραθωνίου (344 συμμετοχές), του ημιμαραθωνίου (21 km) με 565 συμμετοχές, του Entry Race (10 km) με 571 συμμετοχές, ενώ ο αγώνας των λιλιπούτειων δρομέων του ενός χιλιομέτρου, ο επονομαζόμενος και ZAGORAKI μέτρησε 86 συμμετοχές και χάρισε απίστευτες στιγμές στους μικρούς φίλους της διοργάνωσης.
Τα αποτελέσματα
Ο μεγάλος αγώνας των 80km TeRA είχε ρεκόρ διαδρομής όχι μόνο στη γενική κατηγορία αλλά και στην κατηγορία των γυναικών.
Στη γενική κατηγορία λοιπόν, οι νικητές είναι: 1ος Δημήτριος Θεοδωρακάκος της Salomon Hellas, 2ος o Χάρης Καλαμπούκας-ODLO-La Sportiva, 3ος o Ιωάννης Παπαηλίας-Fifth Element, 4ος o Θεοφάνης Αρκουμάνης-Τecnica, 5ος o Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος-Dynafit και 6ος o Ιωάννης Κουρκουρίκης-Kourkourikis Training Group.
Στην κατηγορία των γυναικών στα 80km, οι νικήτριες είναι: 1η Katarzina Cekoska της Kasimis Training, 2η Δήμητρα Μπίκα της My Athlete-Dynafit, 3η η Σοφία Καλογήρου από Fifth Element, 4η η Ιωάννα Χουρίδου από Baliotis Nature Trail, 5η η Linda Doke της Salomon και 6η η Αρετή Σβεντζούρη από All Terain Runners.
42km
Για πρώτη φορά στη γενική κατηγορία των 42km, ανέβηκε γυναίκα στο βάθρο των νικητών: 1ος τερμάτισε ο Jancek Bokoc της Kasimis Training/INOV8, 2ος ο Νίκος Καλοφύρης από The North Face και 3η η Γλυκερία Τζιατζιά της Salomon Hellas.
Στην κατηγορία των γυναικών, 1η ήρθε η Γλυκερία Τζιατζιά, 2η η Μυρσίνη Κολυφά και 3η η Βιργίνία Παπαποστόλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου