Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

"Φανερώστε τα τώρα" το τελεσίγραφο της κυβέρνησης! "Χαράτσι" έως και 90% για κρυφά εισοδήματα και καταθέσεις! Απειλές και για ποινικές διώξεις!

Ισχυρά κίνητρα για τη νομιμοποίηση κρυφών εισοδημάτων και καταθέσεων, όπως απαλλαγή από ποινικές διώξεις, αλλά και υψηλή φορολογία άνω του 45% φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση.Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα αφορά σε όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Απειλή ποινικών διώξεων!
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα τα Νέα, οι ρυθμίσεις που έρχονται θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και πάντα θα υπάρχει η απειλή των ποινικών διώξεων για όσους θελήσουν να κρατήσουν κρυφά τα εισοδήματά τους.
Με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις η φορολογία μπορεί να φτάσει ακόμα και το 90% και όπως φαίνεται, ο νόμος θα είναι δρακόντειος και δεν θα έχει ουδεμία σχέση με τη φορολογική αμνηστία που αρχικά είχε επιλεγεί.
Ο στόχος είναι σαφής: Να αποκαλυφθούν κρυφά κεφάλαια και καταθέσεις βάζοντας και το μέτρο εξαναγκασμού της ποινικής δίωξης κι έτσι, υπό την πίεση των δανειστών τα σενάρια για αμνήστευση πάνε... περίπατο.
Το "μπλόκο" του ΣτΕ
Ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ουσιαστικά παραγράφει πρόστιμα με την παρέλευση συγκεκριμένου έτους, για άλλους 5 και για άλλους 10 χρόνια. Όπως στην περίπτωση του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.

Με την πληκτρολόγηση του ΑΦΜ οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στο πλήρες τραπεζικό προφίλ των φορολογούμενων υπό έλεγχο ενώ ήδη το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων σε συνεργασία με την ομάδα των οικονομικών εισαγγελέων έχουν ενοποιήσει σε μία βάση δεδομένων όλα τα στοιχεία από κάθε λογής λίστα που έχουν στη διάθεσή τους.Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει τον Σεπτέμβριο και η επικοινωνιακή καμπάνια σχεδιάζεται να συνοδευτεί από ένα νέο "όπλο". Στη βάση του παλαιού συστήματος elenxis χτίζεται ένα νέο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο όπως υποστηρίζουν πηγές με γνώση των χειρισμών υπόσχεται... ελέγχους εξπρές.
Από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπόργιανς έως τα 68 CD με 1.364.039 φορολογούμενους οι οποίοι είχαν τραπεζικές συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την τελευταία δεκαετία ή εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.
Ανάλογα με το χρόνο απόκρυψης των εισοσημάτων θα είναι και ο φόρος.
Αν παραδείγματος χάριν, τα κεφάλαια αποκτήθηκαν πέρυσι όταν ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής ήταν 42%, τότε το πρώτο σκαλοπάτι είναι ακριβώς το 42% των χρημάτων.
Στη συνέχεια έρχονται οι προσαυξήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντελεστές που προκρίνουν οι δανειστές ξεκινούν από το 6% και φτάνουν έως και το 45% σε συνάρτηση με το χρόνο απόκρυψης των εισοδημάτων και το ύψος αυτών. Όσο πιο κοντά στο σήμερα η απόκρυψη, τόσο μικρότερη η προσαύξηση.
Κατ' αυτό τον τρόπο, εάν ένας φορολογούμενος έχει αποκρύψει 1 εκατομμύριο ευρώ, η οικειοθελής αποκάλυψή τους θα σημάνει ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό θα μείνουν από 100.000 έως 300.000 ευρώ.

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου