Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Δύσκολη η έγκαιρη μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων





Εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο φαντάζει το ενδεχόμενο υλοποίησης της απόφασης για μεταστέγαση των δύο νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται στην Παπαζόγλειο Σχολή, ώστε να ανοίξει ο χώρος για τη φιλοξενία της Αρχιτεκτονικής.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις του αρμόδιου αντιδημάρχου για θέματα παιδείας Π. Κολόκα, τις οποίες εξέφρασε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο διπλανό Καπλάνειο Δημοτικό Σχολείο όπου πρόκειται να μεταφερθούν τα δύο νηπιαγωγεία.
Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες ώστε τα δύο νηπιαγωγεία να μπορούν να λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του Καπλάνειου, κάτι που θεωρείται αδύνατο.
Η άποψη αυτή ενισχύεται από τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Γρηγόρη Τζίμα που σε χθεσινές του δηλώσεις στο ΙΤV εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «θα περάσει και αυτή η χρονιά, χωρίς να γίνει η μεταστέγαση».
Αυτό όμως είναι αμφίβολο εάν μπορεί να ισχύσει και στην πραγματικότητα, χωρίς προβλήματα για την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που πρέπει να μετεγκατασταθεί το συντομότερο.
Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει υποβάλλει μία συγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία ξεχωριστής εγκατάστασης στον αύλειο χώρο του Καπλάνειου σχολείου, όμως ακόμη και σήμερα αν ξεκινήσουν οι εργασίες είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν μέχρι το «πρώτο κουδούνι».
Τα ίδια και χειρότερα στο 2ο ΕιδικόΗ κατάσταση είναι παρόμοια και σε ένα άλλο σχολικό συγκρότημα που απασχόλησε την κοινή γνώμη την προηγούμενη χρονιά.
Οι ασφυκτικοί χώροι στο 2ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο, που συστεγάζεται με το 9ο Δημοτικό στο Κάστρο έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.
Όμως παρότι στις 22 Απριλίου υπήρξε κοινή απόφαση για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε να αυξηθούν οι διαθέσιμοι χώροι για το 2ο Ειδικό Σχολείο, ούτε και αυτές έχουν ξεκινήσει.
«Συναποφασίσαμε να γίνουν δύο επιπλέον αίθουσες και ένα γραφείο πίσω από την θεατρική σκηνή. Δε γνωρίζω τους λόγους για τους οποίους δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι εργασίες.
Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Κολόκας έχει δώσει τις σχετικές οδηγίες ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και να προλάβουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς», σημείωσε ο κ. Τζίμας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



ele.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου