Ένας τρόπος υπήρχε και ίσως υπάρχει ακόμη για να εξουδετερωθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και της εγχώριας τρόϊκας για νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια.Όλα τα ..κόμματα να δημιουργήσουν ένα μέτωπο που θα στείλει το μήνυμα που από το 2010 θα έπρεπε να είχε σταλεί: “για την Άμυνα δεν έχουμε τίποτα να κουβεντιάσουμε”!
Το 2010 ήταν ο Σαμαράς που έσκιζε τα μνημόνια και δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσει με τον Παπανδρέου ούτε για το από που βγαίνει ο ήλιος! Η ανάληψη της πρωθυπουργίας αποδείχτηκε πολύ σημαντικότερη από την όποια συναίνεση τουλάχιστον στον τομέα της Άμυνας.Έγινε πρωθυπουργός και το αποτέλεσμα το είδαμε.Και στην Εθνική Άμυνα.
Ο επόμενος βιαστικός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Αν και δεν πολυασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με την άμυνα δεν νομίζουμε ότι θα έδινε την απαιτούμενη στήριξη στον Σαμαρά για τα θέματα των στρατιωτικών. Κι επειδή ο Σαμαράς ποτέ δεν την ζήτησε αλλά κι επειδή ο Τσίπρας δεν το επεδίωξε.
Τώρα έχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν δείχνει ότι είναι τόσο βιαστικός όσο οι προηγούμενοι, ίσως γιατί έχει καταλάβει ότι τελικά δεν είναι καθόλου ευχάριστη η ζωή στο Μαξίμου. Το κακό με τον τελευταίο πρόεδρο της ΝΔ είναι ότι ακόμη δεν έχει προλάβει να ασχοληθεί με την Εθνική Άμυνα. Ασχολούνται πολλοί στη ΝΔ, αλλά σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης με τον Καμμένο και για θέματα τελείως άσχετα μ΄αυτά που “καίνε” τους στρατιωτικούς.
Κανένας ΥΕΘΑ από μόνος του δεν μπόρεσε και δεν θα μπρορέσει μάλλον να επιβάλλει αυτά που θέλει για το προσωπικό των ΕΔ.Όλοι όσοι πέρασαν “έχασαν” στη σύγκουση με την τρόϊκα εσωτερικού και τους δανειστές. Ο Καμμένος όσο κι αν στεναχωρήσουμε όσους έχουν πολιτική βεντέτα μαζί προφανώς και “καίγεται” να κερδίσει τη μάχη επειδή γνωρίζει ότι οι στρατιωτικοί αποτελούν “καύσιμο” για να συνεχίσει την πολιτική του πορεία. Ο ίδιος αλλά και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας έχουν αρκετές φορές επαναλάβει ότι δεν θα δεχτούν άλλες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Δεν ξέρουμε πως θα μπορέσουν να επιβάλλουν τα θέλω τους στους δανειστές που όπως λένε οι πληροφορίες δεν δέχονται κανένα ισοδύναμο! Όχι επειδή δεν έχουν βάση όσα έχουν προταθεί, αλλά επειδή τους είναι παντελώς αδιάφορη η αμυντική ισχύς της χώρας.
Να θυμίσουμε τη περίπτωση Φώφης Γεννηματά για να καταλάβουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε; Είχε δημόσια ανακοινώσει την λύση του θέματος των καταταγέντων στις ΕΔ τη περίοδο 1990-92 και η τρόϊκα της έβαλε “πάγο”. Και μιλάμε για ένα θέμα που έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος!
Για να καταλήξουμε: θα ήταν καλό όλα τα κόμματα και οι ηγεσίες τους να συμφωνούσαν και να δήλωναν δημόσια ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για την Εθνική Άμυνα και τους στρατιωτικούς. Έχουν πλήθος επιχειρημάτων. Από την γνωστή στρατιωτική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα, μέχρι το τεράστιο πρόβλημα προσφύγων και μεταναστών που μόνες τους οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν. Ας βγουν όλοι μαζί κι ας “φωνάξουν” όλοι μαζί “ως εδώ”! Θα το κάνουν ή θα επικρατήσουν ξανά οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και τα κομματικά συμφέροντα. Ποντάρουμε ανεπιφύλακτα στο δεύτερο…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου