Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Στην πλατεία οι πρόσφυγες- Νέο κύμα ετοιμάζει το Υπουργείο





Πορεία στο κέντρο των Ιωαννίνων αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα οι πρόσφυγες που έχουν αποχωρήσει από το κέντρο φιλοξενίας και έχουν εγκατασταθεί πλέον στην πλατεία του Κατσικά.

Εκεί έχουν στήσει μικρές σκηνές και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Ζητούν να μεταφερθούν σε στεγασμένους χώρους, όπως έγινε και με τους 230 Γεζίντι, καθώς είναι αδύνατο να ζήσουν στις σκηνές το διάστημα του χειμώνα.

Στον καταυλισμό με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας στήθηκαν νέες σκηνές στις οποίες όμως οι πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι στην περιοχή θα φτάσει κι άλλος αριθμός καθώς στα νησιά το πρόβλημα γίνεται και πάλι εκρηκτικό.

Άλλωστε μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα προανήγγειλε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας με συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Όπως αναφέρει, θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα όσοι πήραν το δικαίωμα να μην επιστρέψουν στην Τουρκία, τα κακοποιά στοιχεία σε προαναχωρησιακά κέντρα και εάν χρειαστεί όλοι οι «μονοί» πρόσφυγες (χωρίς οικογένεια) «καθ' υπόθεση παράνομοι μετανάστες».

Ο ίδιος παραδέχεται πως υπάρχουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις-μαγαζιά και επισημαίνει ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό τα χρήματα να είχαν δοθεί στο ελληνικό κράτος.

Δηλώνει ότι ανησυχεί από το ενδεχόμενο δράσης τζιχαντιστών και προσθέτει ότι υπάρχει συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών και άλλων χωρών ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο πριν αρχίσει να αναπτύσσεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου