Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτη αποκάλυψη από την Ραχήλ Μακρή:Όταν δανείζαμε 58,7 εκατ.ευρώ στην Αλβανία…για να μας κουνιέται για την ΑΟΖ !!!!


Με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του Ράμα που ζήτησε συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Ιόνιο κάνοντας λόγο για ΄΄αμφισβητούμενη περιοχή΄΄η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή έφερε στο φως τα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που έβγαζαν από τις τσέπες του λαού οι χουβαρντάδες πολιτικοί ως βοήθεια για την οικονομική ανόρθωση της Αλβανίας.

Διαβάστε αναλυτικά την αποκάλυψη της πρώην βουλευτή από την προσωπική σελίδα της στο facebook:

Δανείζουμε 58,7 εκατ.ευρώ την Αλβανία…για να μας κουνιέται για την ΑΟΖ !!!!


Μια απίστευτη αποκάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ερώτηση του υπέβαλαν, στις 17/12/2012, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ (Επικρατείας) και η Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης) (http://wp.me/p53plE-IB)
Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή…
Σύμφωνα με το ν.2663/1998 (ΦΕΚ 274/3-12-1998) κυρώθηκε το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας που υπεγράφη στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου του 1997.

Το πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών προέβλεπε την παροχή χρηματοοικονομικής βοήθειας ύψους είκοσι δις δρχ. (20δις) στην Αλβανία ως βοήθεια για την οικονομική ανόρθωση της.
Από το ποσό των 20 δις συμφωνήθηκε δωρεάν χρηματοοικονομική στήριξη ύψους 2δις ενώ για το υπόλοιπο ποσό των 18 δις δρχ. προβλεπόταν, η σύσταση δωδεκαμελούς επιτροπής από στελέχη των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης, από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και συντονισμού ξένης βοήθειας από πλευράς Αλβανικής κυβέρνησης και από στελέχη των κεντρικών τραπεζών των δύο χωρών.
Αντίστοιχη βοήθεια κατέβαλαν η Ιταλία και η Τουρκία με την πρώτη να κατέχει ως αντάλλαγμα για μέρος του δανείου την νησίδα Σασων με ύψιστης στρατηγικής σημασίας, αλλά και εθνικής σημασία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Αντίστοιχα η Τουρκία με αντάλλαγμα την ναυτική βάση του Αυλώνα. Η Ελλάδα συμφώνησε την δωρεάν χρηματοοικονομική στήριξη ύψους 2 δις προς την Αλβανική οικονομία χωρίς κανένα αντάλλαγμα και χωρίς να φροντίσει την διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος της χώρας μας.
Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων απευθυνόμενοι στους υπουργούς Εξωτερικών και οικονομικών, έθεσαν τα εξής ερωτήματα:
Ποιο είναι το κέρδος για τη χώρα μας από αυτή τη δανειοδότηση και ποιες ήταν οι δεσμεύσεις της δανειζόμενης χώρας προς την χώρα μας;
Παράλληλα ερωτώνται οι εμπλεκόμενοι υπουργοί αν τηρήθηκαν από την Αλβανική Κυβέρνηση οι όροι του δανείου και αν έχουν καταβληθεί έως σήμερα οι οφειλές προς τη χώρα μας;
Ποιο είναι το ποσό που έχει μέχρι σήμερα εισπραχθεί και ποιο αυτό που έχει εκταμιευθεί από την τράπεζα της Ελλάδος στην κρατική κεντρική τράπεζα της Αλβανίας;
Ποιες είναι οι ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης στην άρνηση της γείτονος χώρας για την πραγματοποίηση ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Βόρειο Ιόνιο όταν χρωστάει στον πενόμενο Ελληνικό λαό εκατομμύρια ευρώ;
Τι προτίθεται να κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2009, καθώς η συμφωνία που είχε υπογραφεί τότε μεταξύ των δύο χωρών ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας τεχνικούς λόγους;
Μήπως είναι κρίσιμο η Ελληνική Κυβέρνηση να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά για τεχνικούς λόγους;
Επίσης ζητείται η κατάθεση στην Ελληνική αντιπροσωπείας του πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της των Κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας, η δανειακή σύμβαση, τα πρωτόκολλα – πρακτικά που έχουν καταρτιστεί μέχρι σήμερα και τέλος αναλυτική κατάσταση της ΤΤΕ με τις εκταμιεύσεις των ποσών που πραγματοποιήθηκαν από την ΤΤΕ φυσικά και δεν απαντήθηκαν τα πιο πάνω καίρια ερωτήματα ύψιστης εθνικής σημασίας.
Αυτό που απάντησε ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κούρκουλας ήταν ότι..
Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει στην Αλβανία 13, 4 εκατ.ευρώ και φυσικά συνεχίζουμε να τους πληρώνουμε λέμε εμείς…
Αναφέρεται στην απάντηση γενικώς και αορίστως η σύνδεση της σύμβασης δανεισμού με το θέμα οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας
Κατά τα άλλα αναφέρονται οι γνωστές διπλωματικέ φράσεις κλισέ…επιδιώκουμε σταθερά σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας…και τα γνωστού τύπου ευχολόγια…Όπως αντιλαμβάνεστε αγαπητοί εδώ μιλάμε για το μέγα σκάνδαλο και την μέγιστη αδιαφορία με το δάνειο προς την Αλβανία… Την ίδια στιγμή η Ιταλία, πήρε ως αντάλλαγμα για μέρος παρόμοιου δανείου την νησίδα Σασών με ύψιστης στρατηγικής σημασίας, αλλά και εθνικής σημασία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και η Τουρκία αντίστοιχα έλαβε ως αντάλλαγμα την ναυτική βάση του Αυλώνα..
Δανείζουμε και πληρώνουμε τους Αλβανούς και κάνουν τους καμπόσους για την ΑΟΖ και απειλούν και κουνιούνται…..
Ποιοι οι Αλβανοί…
Διαβάστε περισσότερα:https://rachelmakri.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου