Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Μια φιλόξενη στέγη για ασυνόδευτα παιδιά..




Μία σημαντική πρόταση που μπορεί να αλλάξει την τύχη του ΚΕΚΩΠ εξετάζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα το τελευταίο διάστημα. Η πρόταση αφορά στη στέγαση στους συγκεκριμένους χώρους, ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στους καταυλισμούς και προϋποθέτει την πλήρη ανακατασκευή των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει κατατεθεί στο Δήμο Ιωαννιτών, στον οποίο ανήκει ο αθλητικός ξενώνας, που τμήμα του χρησιμοποιείται για τη στέγαση αστέγων, ενώ έχουν γίνει κι αρκετές συζητήσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυτοψία στις εγκαταστάσεις πραγματοποίησε ο Προιστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης προκειμένου να έχει ιδία άποψη για τον χώρο.
Η επίσκεψη βέβαια έγινε μετ’ εμποδίων, λόγω αδυναμίας να παραστούν άνθρωποι της ΔΗΑΝΕΤΑΙ όμως την παρτίδα έσωσε ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας.
Για την πλήρη ανακατασκευή των χώρων στο ΚΕΚΩΠ, η οποία αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση OXFAM που δραστηριοποιείται στους καταυλισμούς της Ηπείρου και διαχειρίζεται μεγάλα ποσά που διατίθενται στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πρόταση για την φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών στο ΚΕΚΩΠ, επιλύει αφενός ένα πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, αφετέρου όμως μπορεί να αφήσει στο Δήμο μια σύγχρονη υποδομή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλώς.
Τα χρήματα άλλωστε υπάρχουν.. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλός συντονισμός και βούληση. Και φυσικά το ανάλογο ενδιαφέρον από το Δήμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου