Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τα Αρσάκεια Ιωαννίνων Στην Αλβανία





Τα Αρσάκεια Ιωαννίνων στην Αλβανία.

Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, το Αρσάκειο Γυμνάσιο και το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων με αφορμή την επέτειο των 180 χρόνων (1836-2016) από την ίδρυση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας επισκέφθηκαν την Πρεμετή, τόπο καταγωγής του Αποστόλου Αρσάκη.

Αφού πραγματοποίησαν ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο ευεργέτη των Σχολείων στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης, ακολούθησε συνάντηση του Διευθυντή του Λυκείου, Μαυρόγιαννη Παύλου, με τον Δήμαρχο, Niko Shupuli.



Την επομένη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των Αρσακείων Ιωαννίνων μετέβησαν στο Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο Τιράνων, όπου έγιναν δεκτοί με μεγάλο ενθουσιασμό από τον Διευθυντή, κ. Νίκο Φραντζή, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Φραντζής αναφέρθηκε στην πορεία του Σχολείου από το 1998 έως σήμερα, ενώ ο κ. Μαυρόγιαννης, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, προσέφερε ως δώρο εκ μέρους των Αρσακείων Ιωαννίνων έναν παραδοσιακό επάργυρο δίσκο, ευχήθηκε μακροημέρευση και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Φραντζή να επισκεφθεί με τους μαθητές τα Ιωάννινα.

Έπειτα οι μαθητές του Αρσακείου Τιράνων παρουσίασαν σε άψογη ελληνική τα αξιοθέατα της πόλης και στη συνέχεια όλοι μαζί χόρεψαν αλβανικούς και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και αντήλλαξαν δώρα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου και από κοινού επίσκεψη στο κάστρο και στο μουσείο της όμορφης Κρούγιας.

epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου