Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΡΧΕΣ "ΠΝΙΓΟΥΝ" ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑ!



Κώστας Ντέμος

Πριν δυο χρόνια κάναμε ένα ρεπορτάζ και έντυπο και στην τηλεόραση για την αθλιότητα διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στους κρίσιμους δημόσιους χώρους, δηλαδή στα πανεπιστήμια, στα ..δημοτικά πάρκα κλπ
Από την πλευρά του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μας είχαν πει επίσημα πως κάνουν ό,τι μπορούν και ανεπίσημα ότι είναι ζήτημα που θα μετακινηθούν αυτοί οι άνθρωποι και ποιά προβλήματα θα δημιουργήσουν, αν τους κυνηγήσουν απο τους χώρους, όπου "διακριτικά" ελέγχονται.

Μάλιστα στο ρεπορτάζ που κάναμε είχαμε μιλήσει και με συνεργείο του Υπουργείου Υγείας το οποίο σε απόσταση ΔΥΟ (2) μέτρων από την είσοδο της Νομικής μοίραζε σύριγγες για να μην χρησιμοποιούνται μολυσμένες. Και η διανομή γινόταν κάτω από τις φωνές εμπόρων που ζητούσαν πρώτα τα χρήματα και μετά να δώσουν τη "δόση" σε εκείνους που έρχονταν από "επαιτεία για τα παιδιά τους" στο Μετρό...
Μετά αρκετό καιρό η Αστυνομία έκανε επιχείρηση στο προαύλιο της Νομικής Αθηνών και του Πνευματικού Κέντρου Αθηνών και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Συνέλαβε πάνω από 160 άτομα και ανακοίνωσε επίσημα ότι εξάρθρωση ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ οργάνωση αλλοδαπών (κυρίως Νιγηριανών) και Ελλήνων που διακινούσαν ναρκωτικά και μάλιστα ένας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Αθηνών επειδή μετέφερε ναρκωτικά.

Τότε μας είπαν ότι είναι προτεραιότητα να αποδοθεί η χρήση των χώρων έξω από τα πανεπιστήμια και ιδιαίτερα του κέντρου της Αθήνας.
Για κάμποσο καιρό οι χώροι έμοιαζαν πανεπιστημιακοί. Οχι όσο οι ανάλογοι χώροι στα ξένα πανεπιστήμια, αλλά χωρίς την αθλιότητα.
Πριν συμπληρωθεί χρόνος τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και πάλι έξω από τη Νομική, τα Προπύλαια και το Πνευματικό Κέντρο.
Εμποροι, κυρίως Αφρικανοί, ημεδαποί και χρήστες ναρκωτικών!
Κάποτε είχαν "αιτιολογία" ότι δεν τους αφήνουν κοντά στους περίφημους αρχαιολογικούς χώρους λόγω των τουριστών. Και θυσίασαν τα...Πανεπιστήμια.


Τι θα συμβεί τώρα και στο άμεσο μέλλον καθώς η Αθήνα "πνίγεται" από τουρίστες;
Το περίφημο "Πεδίο του Αρεως", κοντά στα δικαστήρια και τόπος πολύτιμος για τις ανάσες του κέντρου πνίγεται απο εγκλήματα όχι μόνο με ναρκωτικά, αλλά και με παιδεραστία.
Μόλις πρόσφατα δημοσιεύθηκε ένα σοβαρότατο ρεπορτάζ του κ.Θεοδόση Παπανδρέου στο iapopsi.gr και για να μην "τρέχετε" το αναδημοσιεύουμε ως ταυτόσημο με την προσπάθεια που κάνουμε να πεισθούν οι αρχές ότι δεν ανήκει σε καμία έννομη τάξη το επιχείρημα ότι "επιτρέπουμε την ελεγχόμενη ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ και την ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ".
Ποιόν θα πείσουν και πως ότι μέλη των αρχών δεν μετέχουν ως αφανείς "εταίροι" στα κέρδη από τα εγκλήματα αυτά;
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Κώστα Ντέμου και στην συνέχεια το ρεπορτάζ του Θεοδόση Παπανδρέου στο iapopsi.gr:
Γ.Ν.
Νομική Αθηνών
Στα παγκάκια, όπου λίγες μόλις ώρες πριν κουβεντιάζανε οι φοιτητες με τους φίλους τους, το βραδάκι θα κάθονται βαποράκια και χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι θα μιλούν πάντα συνθηματικά και πάντα κοιτώντας συνωμοτικά. Λίγο αργότερα οι χρήστες, δοσμένοι στον στόχο τους, που συνήθως είναι κάποια από τις ελάχιστες εναπομείνασες υγιείς φλέβες του σώματός τους, δεν θα κοιτάξουν ούτε δεξιά ούτε αριστερά, θα «σουτάρουν», θα αράξουν για λίγο και μετά θα χαθούν στις σκιές του μικρού πάρκου για να "απολαύσουν" το δηλητήριο που θα κυλά στη φλέβα τους.


Πρί λίγα χρίνια μία από τις εργαζόμενες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς σχολούσε από τη βάρδιά της, δέχτηκε επίθεση με σύριγγα στο πόδι από τοξικομανή. Αυτό ήταν και το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαζομένους και τους φοιτητές, ιδιαίτερα της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ), καθώς ο φόβος τους είχε γίνει πια πραγματικότητα.
Πολλές φορές, ιδιαίτερα τον χειμώνα, τυχαίνει να τελειώνουν τα μαθήματά τους οι φοιτητες μετά τη δύση του ήλιου και τότε είναι που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, περιμένουν να μαζευτούν αρκετά άτομα πριν ξεκινήσουν για τα σπίτια τους. Οχι ότι την ημέρα τα πράγματα είναι καλύτερα, απλώς τότε υπάρχει κόσμος τριγύρω.
Η λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών δεν βρίσκεται στην καταστολή και την εξόντωση των τοξικομανών, αφού αυτοί είναι ασθενείς και σαν τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία και τον καθένα, με σεβασμό και κατανόηση. Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν στρεφόμαστε εναντίον τους σε καμία περίπτωση. Οι έμποροι είναι αυτοί που θα πρέπει να διωχθούν, όχι μόνο από τους χώρους γύρω από τα πανεπιστήμια, αλλά από παντού.


Οι καθαρίστριες κάθε πρωί απομάκρυναν τα αίματα στον δρόμο
Την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του όλο και διογκούμενου προβλήματος της εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών πέριξ των κτιρίων της Ακαδημίας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών είχε ζητήσει πρόσφατα με επιστολή του και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, αμέσως μετά το περιστατικό με την επίθεση τοξικομανούς σε βάρος εργαζομένης του Πανεπιστημίου. Σε αυτήν, ο κ. Πελεγρίνης περιέγραφε την καθημερινότητα φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών ως «αφόρητη και λίαν επικίνδυνη», λόγω της δράσης «συγκεκριμένων μόνιμων ομάδων».


Επιστολή φοιτήτριας της Νομικής

"Γιατί βγαίνω από το μετρό 7:45 το πρωί να πάω στη Νομική να δώσω μάθημα και ενώ έχω αποφασίσει να μην ξαναδιαβώ τη Μασσαλίας και τον πεζόδρομο, με πείθουν δύο συμφοιτήτριες να το κάνω…και το κάνω.
Γιατί στα πρώτα πέντε μέτρα βλέπω όρθιο τοξικομανή να σκύβει για να κάνει εμετό, βήχει πολύ, υποφέρει, τον κοιτάω.
Γιατί γύρω του 4-5 έγχρωμοι στέκονται.
Γιατί έρχεται ένας άλλος απ’το παγκάκι και του λέει “that’s why I never buy from this guy”, δείχνοντας τον έναν έγχρωμο.


Γιατί οι συμφοιτήτριες να λένε τα sos καθώς περπατάμε σαν τυφλές και γω χαμένη.
Γιατί η ελληνική αστυνομία και η δημοτική αστυνομία είναι στα επόμενα πέντε μέτρα και τους «ξεφεύγει» η διακίνηση.
Γιατί η καθηγήτρια του Ποινικού Δικαίου συμβουλεύει στο αμφιθέατρο τις κοπέλες να φοράνε μόνο κλειστά παπούτσια όταν έρχονται στη σχολή, γιατί θα πατήσουν καμιά σύριγγα και θα κολλήσουν aids.
Γιατί γράφω μάθημα θέλοντας εγώ να κάνω πλέον εμετό και οι συμφοιτήτριες είναι χαρούμενες που πέσανε τα sos.


Γιατί όταν τελειώνει η εξέταση κάνω αυτό που έχω αποφασίσει: να βγω απ’την έξοδο στη Σίνα, να κατηφορίσω τη Σίνα και να στρίψω δεξιά στην Πανεπιστημίου να πάρω το μετρό…και το κάνω.
Γιατί ένας τουρίστας έχει ανέβει πάνω στα σκαλιά και φωτογραφίζει την Ακαδημία Αθηνών και κάτω από τα σκαλιά μια γυναίκα έχει βγάλει το εσώρουχό της και προσπαθεί “να βρει φλέβα” στα γεννητικά της όργανα".


ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
«Πεδίον» του εγκλήματος και της παιδεραστίας
Την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας εξαιτίας της κάθε λογής εγκληματικότητας, περιέγραψε ανάγλυφα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κομμάτων αλλά και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Παπανδρέου
Ο κ. Καμίνης στάθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στο τεράστιο, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα δημόσιας χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών, προσθέτοντας ότι η μικρή εγκληματικότητα (διαρρήξεις, επαιτεία, κλοπές) έχει επιστρέψει στην πόλη. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η περίμετρος του Πεδίου του Άρεως τελεί κάθε βράδυ υπό καθεστώς κατοχής κάθε λογής εγκληματικών στοιχείων και μελών εγκληματικών οργανώσεων που προωθούν την πορνεία όχι μόνο γυναικών κάθε εθνικότητας αλλά και 12χρονων και 13χρονων παιδιών, ενώ η διακίνηση ναρκωτικών είναι το… μικρότερο κακό.
«Η εγκληματικότητα με το εμπόριο της λευκής σαρκός κάθε ηλικίας έχει πλέον μεταφερθεί και στην Πατησίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων. Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στο πρόβλημα των αστέγων αποκαλύπτοντας ότι το 60% και πλέον όσων ανθρώπων διαβιούν στους δρόμους είναι είτε χρήστες ναρκωτικών ουσιών είτε άτομα με σοβαρά ψυχικά νοσήματα που έχουν φύγει από ψυχιατρικές δομές οι οποίες λόγω της κρίσης έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους.
Παρεμπόριο και Εξάρχεια
Αναφερόμενος στο παραεμπόριο, τόνισε ότι αυτό έχει ανακάμψει σε σημεία όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ δηλαδή), όπου χρησιμοποιείται το πανεπιστημιακό άσυλο που παρέχει καταφύγιο σε όσους δραστηριοποιούνται. Δεν παρέλειψε όμως να προσθέσει ότι το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί πεδίο δραστηριοποίησης πλήθους εγκληματιών είτε στην πορνεία είτε στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο φαινόμενο των καταλήψεων: «Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες τουλάχιστον 20 κτίρια στα οποία φιλοξενούνται πρόσφυγες με συνθήκες υγιεινής ανύπαρκτες που δημιουργούν σοβαρότατο ζήτημα δημόσιας υγείας».


Για το θέμα των Εξαρχείων χαρακτήρισε την κατάσταση ως προϊόν όσμωσης της πολιτικής ανυπακοής, τονίζοντας βέβαια ότι η είσοδος της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη. «Έχει φουσκώσει το πράγμα και έχει κατακλύσει την πόλη. Η πραγματικότητα είναι ζοφερή», επεσήμανε ο κ. Καμίνης καταλήγοντας απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους των κομμάτων: «Θέλω να θέσω όλα αυτά υπόψη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ζητώ να με καλέσετε να μιλήσω ενώπιον των βουλευτών. Η ασφάλεια όλων των πολιτών είναι συνταγματικό δικαίωμα. Η ελευθερία όλων μας δεν απειλείται από το κράτος αλλά από ιδιώτες».
«Όλα καλά» για τον ΣΥΡΙΖΑ
Και ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων προσπάθησε να περιγράψει την αλγεινή κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Κατερίνα Κνήτου έκανε αναφορά στην κυβερνητική προσπάθεια αλλαγών με τον νέο «Καλλικράτη», ενώ χαρακτήρισε την Αθήνα ως μία από τρις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης!
Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να επιρρίψει ευθύνες μόνο στον δήμο για την όποια αρνητική εικόνα υπάρχει, ενώ κατηγόρησε τον κ. Καμίνη ότι με αυτά που λέει για τους αστέγους «περιθωριοποιεί μια κατηγορία ανθρώπων»! Ούτε όμως βρήκε κάτι κακό να συμβαίνει στο πεδίο του Άρεως, υποστηρίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει κάνει σημαντικά έργα εκεί. Για τα Εξάρχεια, η κα Κνήτου υποστήριξε ότι η περιοχή αστυνομοκρατείται! «Δεν είναι τόσο ζοφερή όσο παρουσιάζεται η κατάσταση», κατέληξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι την αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της διαρκώς ογκούμενης εγκληματικότητας έχει το ελληνικό κράτος διά της αστυνομίας. «Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποδείξει την αντικειμενική ικανότητά της στην αντιμετώπιση της κάθε λογής εγκληματικότητας, εάν αφεθεί από την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι δεν είναι εικόνα κράτους αυτή όταν γίνεται περίγελως εξαιτίας ενός κοντέινερ στην πλατεία των Εξαρχείων.
Ο κ. Βορίδης στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στο Πεδίον του Άρεως και σε άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Παράλληλα, τόνισε το πλήθος των εγκληματικών πράξεων μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους, με αφορμή το πανεπιστημιακό άσυλο, και διερωτήθηκε γιατί όταν τελείται ένα κακούργημα πρέπει η Ελληνική Αστυνομία να ζητήσει άδεια από τον πρύτανη για να παρέμβει. Αναφερόμενος στο ζήτημα των καταλήψεων, υπογράμμισε ότι υπάρχει η δυνατότητα αστυνομικής παρέμβασης όταν τίθεται θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας και αυτό εφόσον η διαδικασία επέμβασης σε ιδιωτικούς χώρους είναι χρονοβόρα. Παράλληλα επεσήμανε το πλήθος των αλλαγών, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στους ποινικούς νόμους της χώρας που έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, οι εγκληματικές οργανώσεις να εκμεταλλεύονται ανηλίκους για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους. «Η κατάργηση της φυλάκισης των ανηλίκων έχει φέρει τα παιδιά στην πρώτη γραμμή της εγκληματικότητας», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων, πάντως, αυτοί στάθηκαν στην απογοητευτική όσο και επικίνδυνη για τους πολίτες εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της συνεχώς ογκούμενης εγκληματικότητας, τονίζοντας παράλληλα ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τόσο του δήμου όσο και του κράτους για όποιες ενέργειες κάνουν προκειμένου να αντιστραφεί η κατάσταση.
Εκτός τόπου και χρόνου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Από την πλευρά του, τέλος, ο γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει την κατάσταση, επικαλούμενος την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ., προσθέτοντας ότι τα προβλήματα αυτά τα αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία εδώ και 20 χρόνια. Υποστήριξε δε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2015 παρουσιάζεται εικόνα βελτίωσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Αθήνα ως έναν από τους ασφαλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς της Ευρώπης!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου