Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστολή στήριξης Επιμελητηρίου προς τον Δήμο Ιωαννιτών για το φυσικό αέριο





Τη διαθεσιμότητα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ως εκπροσώπου του Επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, για την κοινή διεκδίκηση του φυσικού αερίου, ενός έργου υποδομής που θα προσφέρει 



φθηνή ενέργεια αφενός στα νοικοκυριά των Ιωαννίνων και της Ηπείρου και αφετέρου θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής για τις επιχειρήσεις της περιοχής, δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης, με επιστολή του προς το Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, η οποία κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Η επιστολή έχει ως ερέθισμα την παλιότερη πρόσκληση του Δημάρχου για τη συγκρότηση ενός πανηπειρωτικού «μετώπου» που θα θέσει το αίτημα της επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου στην Ήπειρο και ως αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις εκ μέρους της ΔΕΔΑ που παραπέμπει το σχεδιασμό της για την Ήπειρο στο πολύ απώτερο μέλλον.
Ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων προς το Δήμαρχο Ιωαννιτών έχει ως εξής:
«Κύριε Δήμαρχε,
Το έργο της επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου στην Ήπειρο και στο Νομό Ιωαννίνων, θεωρείται από εμένα προσωπικά αλλά και από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, ως εκ των ων ουκ άνευ παράγοντας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης των Επιχειρήσεων-Μελών μας, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής τους, και ως εκ τούτου, είναι ένα έργο υποδομής, το οποίο υποστηρίζουμε ολόθερμα και ζητάμε από τη σημερινή, το ζητούσαμε από την προηγούμενη και θα συνεχίσουμε να ζητάμε, και από την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, να το δρομολογήσει.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΔΕΔΑ (Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε.) από την ημερίδα της ΡΑΕ, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ομολογώ ξάφνιασαν και εμάς και παρά τις περί του αντιθέτου προηγούμενες διαβεβαιώσεις από ειδήμονες και μη, για προγραμματισμό των έργων επέκτασης του δικτύου στην Ήπειρο, πολύ ενωρίτερα από το μακρινό 2036 (!), φαίνεται ότι η περιοχή μας δεν έχει θέση στο μεσοπρόθεσμο έστω, πλάνο ανάπτυξης των Δικτύων Διανομής Αερίου. Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι όντως, απαιτείται η σύμπηξη ενός «μετώπου» που θα διεκδικήσει δυναμικά και με αξιώσεις το έργο.
Στεκόμαστε δίπλα σας ή ένα βήμα πίσω, εφόσον προτίθεστε να αναλάβετε εσείς την πρωτοβουλία του συντονισμού των φορέων της Ηπείρου, ελλείψει άλλου «τολμηρού» ενδιαφερόμενου.
Οι καιροί ου μενετοί και για να ακριβολογώ, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε καθυστερήσει τραγικά!
Με την ευκαιρία δε της παρούσης, εκτιμώ πως αντίστοιχης έντασης και σημασίας προσπάθεια, οφείλουμε να καταβάλλουμε και για τη διεκδίκηση ενός άλλου σημαντικού έργου υποδομής για την Ήπειρο και το Νομό Ιωαννίνων, τη σιδηροδρομική σύνδεση με το βορρά μας και με τις ανατολικές προς εμάς, περιοχές της επικράτειας.
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων θεωρεί το συγκεκριμένο έργο ως πρώτης προτεραιότητας αλλά η πολιτεία, όπως καταδεικνύουν δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση».



vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου