Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Γιάννενα: Διαβατήριο για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αν παραδεχθεί κάποιος, ότι η διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων τα πέντε τελευταία χρόνια 


σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αποτέλεσε τη μαγιά για την απόκτηση αναγνωρισιμότητας του καναλιού σκι της Αμφιθέας, τότε δεν μπορεί παρά να αποδεχθεί και τη διαπίστωση, ότι οι φετινοί Πανευρωπαϊκοί αγώνες στις κατηγορίες ανδρών γυναικών έδωσαν το οριστικό διαβατήριο για την διοργάνωση και άλλων ακόμη μεγαλύτερης εμβέλειας αγώνων στην Παμβώτιδα.

Αυτό επισημάνθηκε κιόλας στην τελετή λήξης και απονομής των μεταλλίων στους πρωταγωνιστές των αγώνων, το βράδυ της Κυριακής στο Epirus Palace, από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής και της; Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι, που δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι από την διοργάνωση, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για την ανάθεση και άλλων αντίστοιχων αγώνων τα επόμενα χρόνια.
Ο μεγαλύτερος αγώνας βέβαια που μπορεί να γίνει και στον οποίο στοχεύουν τα μέλη του Ομίλου Σκι Παμβώτις, δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020 με τον μεξικανό πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να έχει επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Αμφιθέας και να έχει εκφράσει άτυπα σε πρώτη φάση, την θετική διάθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την ανάθεση των αγώνων του 2020 στην πόλη των Ιωαννίνων.
Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε το βράδυ της Κυριακής, η ευθύνη ανήκει στην Οργανωτική Επιτροπή και στους ανθρώπους του Ομίλου Σκι Παμβώτις, ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις εγκαταστάσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών.
Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η Διεθνής Ομοσπονδία απένειμε και τιμητικά μετάλλια στους εκπροσώπους των φορέων της αυτοδιοίκησης, για τη βοήθεια και υποστήριξή τους στην προετοιμασία και βελτίωση των υποδομών και εν γένει στην άριστη διοργάνωση των αγώνων.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης τόνισε με νόημα, ότι η επιτυχία στη διοργάνωση των φετινών αγώνων μεγαλώνει τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων, ώστε οι υποδομές να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και η πόλη να φιλοξενήσει ακόμη πιο σημαντικές διοργανώσεις.


ele.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου