Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Κέρκυρα: Η πασίγνωστη γιατρός έγινε έμπορος ναρκωτικών – Σάλος από την αποκάλυψη της αλήθειας!Η γιατρός και άλλα δύο άτομα κατέληξαν στη φυλακή. Οι αποκαλύψεις αναστατώνουν την Κέρκυρα και όχι μόνο. Ο όρκος του Ιπποκτάτη πήγε περίπατο...Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία τους, τρεις εκ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας με σκοπό την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Κέρκυρα.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και 53χρονος φαρμακοποιός, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή, ενώ το πέμπτο μέλος της ομάδας διαφεύγει της σύλληψης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της ομάδας, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση την επαγγελματική τους ιδιότητα, δραστηριοποιούνταν συστηματικά, από την αρχή του τρέχοντος έτους, στην παράνομη προμήθεια και διάθεση σε χρήστες ναρκωτικών στην Κέρκυρα, μεγάλου αριθμού οπιούχων επιθεμάτων, καθώς και ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων σε χάπια.
Η μεθοδολογία της οργάνωσης στην Κέρκυρα


Συγκεκριμένα, η 57χρονη γιατρός του νοσοκομείου, φέρεται να συνταγογραφούσε παράνομα, σε χειρόγραφα στελέχη συνταγών, συνταγές για οπιούχα επιθέματα και ναρκωτικά χάπια, ο 53χρονος φαρμακοποιός να εκτελεί τις συνταγές και ένας 62χρονος με τους δύο γιούς του (έναν 37χρονο που συνελήφθη και έναν 35χρονο που διαφεύγει της σύλληψης) να τα διακινούν στο νησί.
Τα τρία άτομα βαρύνονται με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ όλοι βαρύνονται για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διακίνηση.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία καθώς και στον επαγγελματικό χώρο της 57χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι στελέχη ειδικής συνταγής ναρκωτικών, κενά εγγραφών, στο όνομα μελών της ομάδας, μια σφραγίδα καθώς και κενά στελέχη ειδικών συνταγών ναρκωτικών.
Για την εξάρθρωση της δράσης της ομάδας προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας, ταυτοποιήθηκαν τα πέντε βασικά μέλη της, ο ρόλος καθώς και ο τρόπος λειτουργίας τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η παράνομη επικερδής δραστηριότητα τους.
Αποκαλύψεις και για γιατρό στη Λάρισα


Ο γιατρός από τη Λάρισα πρωταγωνιστεί σε μια υπόθεση που προκαλεί αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τόσο στην πόλη, όσο και στους κόλπους των social media. Στο πειθαρχικό συμβούλιο, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην Εισαγγελία Λάρισας, στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας την περίπτωση Λαρισαίου γιατρού, στελέχους κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης, ο οποίος όχι μόνο δεν εμφανιζόταν στην εργασία του στο νοσοκομείο, αλλά την είχε κοπανήσει και το ίδιο διάστημα παρείχε τις υπηρεσίες του σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών.
Ο γιατρός και η αναφορά καταπέλτης για τη δράση του
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Κόσμος” η παραπάνω απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ελήφθη στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 6ης Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση περιγράφοντας το περιστατικό αναφέρει μεταξύ άλλων: “ Κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2014 -Ιανουάριος 2015, που η εν λόγω Κλινική αντιμετώπιζε εξαιρετικές δυσκολίες στη λειτουργία της και οι συνάδελφοι του ανωτέρω γιατρού που υπηρετούσαν σε αυτήν κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στο έργο τους, καθόσον δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά της περιοχής ενώ παράλληλα είχε ανασταλεί και η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων της Κλινικής, ο ιατρός … με πρόθεση παρέβη το υπηρεσιακό του καθήκον καθότι απείχε αυθαίρετα και αδικαιολόγητα από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και δεν εμφανίζονταν ούτε εκτελούσε υπηρεσία στην Κλινική όπως υποχρεούνταν από τον νόμο, με αποτέλεσμα να μην διαφυλάσσεται η δημόσια Υγεία και η Υγεία των ασθενών.
Ο ανωτέρω γιατρός παρέβη το καθήκον του προς την υπηρεσία με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του παράνομο όφελος ισούμενο με τις μισθολογικές του απολαβές (είσπραξη κλινικού επιδόματος) τις οποίες αυτός ελάμβανε από την υπηρεσία του, ενώ αδικαιολόγητα απείχε από την εργασία του, με αντίστοιχη ζημία του δημοσίου, προσβάλλοντας την Ιατρική και ακαδημαϊκή δεοντολογία και πλήττοντας το κύρος της κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η οποία αντιμετώπιζε κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα εξαιρετικές δυσχέρειες στη λειτουργία της, προς βλάβη του γενικότερου συμφέροντος.
Ο συγκεκριμένος γιατρός παραβίαζε συστηματικά και κατ΄ επανάληψη την απαγορευτική διάταξη και προσέφερε τις υπηρεσίες του πραγματοποιώντας ιατρικές πράξεις στην ιδιωτική επιχείρηση που εδρεύει στην οδό … στο Μαρούσι Αττικής, αν και γνώριζε ότι απαγορεύεται ρητώς, επιδιώκοντας να προσπορίσει στον εαυτό του αλλά και στην ως άνω επιχείρηση παράνομο όφελος που συνίσταται στην είσπραξη αμοιβών για τις ιατρικές πράξεις».
Σάλος από τις αποκαλύψεις για τον γιατρό
Μάλιστα στην απόφαση του συλλόγου αποκαλύπτεται ότι ο συγκεκριμένος γιατρός “είχε εκμαιεύσει από το εφημερεύοντα στο Πανεπιστημιακό ορθοπεδικό ιατρό … ιατρική γνωμάτευση με τη διάγνωση “οσφυαλγία” την οποία χρησιμοποίησε για τη λήψη αναρρωτικής άδειας μέρος της οποίας χρησιμοποίησε για να εργαστεί στην ιδιωτική κλινική … των Αθηνών”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στέλνει μέλος του στον εισαγγελέα για παρόμοια συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι κάποιοι γιατροί του Πανεπιστημιακού, εκμεταλλευόμενοι την ασαφή διάταξη του νόμου, σπεύδουν να εργαστούν και σε ιδιωτικές κλινικές ενώ είναι αμειβόμενα μέλη του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου