Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Ιωαννίνων, φέρνει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, σημαντικές επιστημονικές διοργανώσεις




Νέους επιστημονικούς δρόμους, «ανοίγει» η αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Ιωαννίνων, φέρνοντας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, σημαντικές επιστημονικές διοργανώσεις.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Παρουσίαση Περιστατικών και λήψη κλινικών αποφάσεων», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν χθες Παρασκευή στην πόλη μας και θα συνεχιστούν μέχρι και αύριο Κυριακή.Φέτος, η καρδιά… χτυπάει στις όχθες της λίμνης, καθώς το ...
«άνοιγμα» απευθείας πτήσεων από το «νησί της Αφροδίτης» ενίσχυσε ιδιαίτερα την απόφαση για τη φετινή φιλοξενία αυτού του επιστημονικού συνεδρίου από την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, με υπεύθυνο επιστημονικού προγράμματος, τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας (ΕΚΕ) Ιωάννη Γουδέβενο, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τη δυνατότητα μετακίνησης ιατρών από την οικεία επιστημονική κοινότητα Κύπρου.Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στην πόλη μας το εν λόγω εκπαιδευτικό σεμινάριο με την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου, υπό τη διοργάνωση της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, αποδεικνύοντας ότι αξιοποιείται στην πράξη η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Λάρνακας και αναδεικνύεται ο συνεδριακός τουρισμός, που αποτελεί «αιμοδότη» της τοπικής κοινωνίας, κάτι που ανέδειξαν και κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου, ο Καθηγητής κ. Γουδέβενος, ο τέως Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου, Δρ. Γεώργιος Γεωργίου και ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς και Μονάδας Εγκεφαλικών, Metropolitan Hospital, τ. Καθηγητής Καρδιολογίας, τ. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Στέφανος Φούσας.Στις καινοτομίες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, στο επίκεντρο του οποίου τίθενται κορυφαία ζητήματα, όπως η περιγραφή στρατηγικής πολύπλοκων βαλβιδοπαθειών κ.α., αναφέρθηκε ο κ. Γουδέβενος, δίνοντας παράλληλα και την είδηση ότι η πόλη το 2019, θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο.Από την πλευρά του ο κ. Γεωργίου, χαρακτήρισε πρόκληση και δικαίωση την ανάμιξη της Καρδιολογικής Εταιρεία Κύπρου στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, ενώ σημείωσε ότι πλέον έχει καλλιεργηθεί το κατάλληλο έδαφος, ώστε να επεκταθούν στον επιστημονικό τομέα και όχι μόνο, οι αδελφικές σχέσεις Κύπρου – Ιωαννίνων. Σε αυτό, αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα η νέα αεροπορική σύνδεση, η οποία έχει αλλάξει ήδη τα δεδομένα.Αναφερόμενος στον κ. Γουδέβενο και τη φετινή επιτυχημένη συνεργασία, έκανε λόγο για έναν καταξιωμένο δάσκαλο.Τέλος, ο κ. Φούσας υπογράμμισε ότι, με τις διαρκείς ενέργειες και προσπάθειες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τα Ιωάννινα έχουν καταστεί κορυφαίος συνεδριακός και ιατρικός προορισμός, ενώ κάλεσε όλους να διδαχθούν από το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία όχι μόνο κατάφερε να βγει από την κρίση, αλλά πρωτοπορεί και στο επιστημονικό κομμάτι, διαθέτοντας ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με κορυφαίες Ιατρικές Σχολές.Όπως είπε χαρακτηριστικά και η χώρα μας, διαθέτει τις όλες προϋποθέσεις να δημιουργήσει ιδιωτικά Πανεπιστήμια μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με στόχο την προσέλκυση φοιτητών από ολόκληρο τον κόσμο.Κλείνοντας, τόνισε ότι το επίπεδο των Καρδιολόγων στα Ιωάννινα, είναι εφάμιλλο των Ευρωπαίων συναδέλφων τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου