Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - «Ζητάμε μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή, για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για την Άρτα»




ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ζητάμε μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή, για να υλοποιήσουμε το όραμά μας για την Άρτα»

Σε μια ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα στο Επιμελητήριο Άρτας το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία» του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη.
Με 40 ημέρες να απομένουν για τις εκλογές του Μαΐου, δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα, ενώ παρουσιάστηκε και η ιστοσελίδα του συνδυασμού www.xtsirogiannnis.gr, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι προεκλογικές προτάσεις και δεσμεύσεις του συνδυασμού και οι οποίες τίθενται σε διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς της Άρτας οι οποιοι μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους.
«Σήμερα παρουσιάζουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα που αποτελεί για εμάς μια δέσμευση- ένα συμβόλαιο που κάνουμε με τους συμπολίτες της Άρτας.
Ένα συμβόλαιο τιμής και εμπιστοσύνης που μας δένει όλους μας, όλα τα μέλη του συνδυασμού μας και το οποίο, όπως αποδείξαμε και το 2014, στις τότε προγραμματικές μας θέσεις, το τηρήσαμε στο ακέραιο.
Όλοι μαζί, ως μια ομάδα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς «κρυφές» στρατηγικές. Στρατηγικές που έχουν στόχο την καρέκλα και το προσωπικό συμφέρον…» ανέφερε, στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Και συνέχισε: «Ζητούμε, λοιπόν, από τους πολίτες να μας εμπιστευθούν για μια δεύτερη θητεία, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό των έργων που εμείς ξεκινήσαμε. Ζητούμε μια ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή στις 26 Μαΐου.
Για να εκλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς συμβούλους, έτσι ώστε να έχουμε μια ισχυρή πλειοψηφία, για να μπορούμε να υλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα για το Δήμο μας, να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα, να μην κάνουμε ασκήσεις …ισορροπίας και να μην γινόμαστε έρμαιοι λαϊκίστικων τακτικών, που θα κρατήσουν την Άρτα στάσιμη.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας, το έργο μας, το όραμά μας και τις προθέσεις μας και για αυτό θα μας εμπιστευθούν για μια δεύτερη θητεία. Και κοιτάζοντας τους στα μάτια τους λέμε: ότι θα τους δικαιώσουμε για την επιλογή τους. Γιατί η Άρτα αλλάΖει. Και είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας!».
Μιλώντας για το νέο πρόγραμμα, ο κ. Τσιρογιάννης το χαρακτήρισε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων, δράσεων και μεγάλων διεκδικήσεων. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο. «Ένα πρόγραμμα απολύτως ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο.
Στόχος είναι η επίτευξη του οράματος του συνδυασμού μας που είναι: Σύγχρονος και εξωστρεφής Δήμος που αξιοποιώντας πλήρως τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, αποτελεί έναν πρότυπο Δήμο Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Ανάπτυξης».
»Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε με το έργο μας. Και ό, τι δεσμευόμαστε να το τηρούμε και ακόμη παραπάνω!
Στις 15 Φεβρουαρίου φέτος στην αίθουσα του «ΣΚΟΥΦΑ», όταν κάναμε τον δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων μας στην πρώτη μας θητεία στο Δήμο, είχαμε παρουσιάσει και είχαν διαπιστώσει όλοι, ότι έχουμε τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα σε ποσοστό άνω του 95%.
Μάλιστα, κάναμε σε πολλές περιπτώσεις και περισσότερα από αυτά τα οποία δεσμευθήκαμε. Πλέον, ερχόμαστε να παρουσιάσουμε το νέο μας πρόγραμμα, το οποίο να είστε βέβαιοι και να είναι και οι Αρτινοί βέβαιοι, ότι θα τηρήσουμε ξανά».
Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος, «στις εκλογές του Μαΐου υπάρχει ένα δίλημμα: Ή επιλέγουμε έναν σίγουρο και ασφαλή δρόμο, όπως είναι ο συνδυασμός μας ή κάνουμε πειραματισμούς ή επιλέγουμε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές που διοίκησαν το Δήμο ή επιλέγουμε κομματικούς …σωτήρες ή επιλέγουμε εκείνους που ελπίζουν να εξαργυρώσουν τη συμμετοχή τους στα κοινά με μια καρέκλα αντιδημάρχου…».
Και συμπλήρωσε: «Προχωράμε μπροστά με την αλήθεια που λένε οι αριθμοί για το έργο μας.
Με 65 εκ. ευρώ για 136 έργα που έχουμε κάνει στην πενταετία που ολοκληρώνεται, με 22 εκατομμύρια ευρώ για έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με τα 40 εκ. ευρώ που έχουμε φέρει από το ΕΣΠΑ, με τη δρομολόγηση όλων των μεγάλων θεμάτων που για χρόνια ήταν βραχνάς για την Άρτα, επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο, αυτόν της επίλυσης ζητημάτων που ήταν βαλτωμένα για δεκαετίες και όχι τον εύκολο δρόμο των μικρών έργων βιτρίνας.
Αλήθεια, υπάρχει κάποιος δήμαρχος που στην πρώτη του θητεία να έχει ασχοληθεί και να έχει δρομολογήσει όλα τα αναπτυξιακά, αλλά δυστυχώς βαλτωμένα, έργα και να τα έχει ολοκληρώσει; Προφανώς όχι… ».
»Είμαι βέβαιος ότι η Άρτα έχει ανάγκη από ανθρώπους με όραμα, σχέδιο και όρεξη για δουλειά. Εδώ και πέντε χρόνια βάλαμε την Άρτα σε ράγες ανάπτυξης και προόδου. Αποδεδειγμένα μπορούμε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής όλων, είτε ζουν στην πόλη, είτε ζουν στα χωριά.
Στην πενταετία που ολοκληρώνεται έγιναν πάρα πολλά για την Άρτα και αυτό ο κόσμος το έχει αντιληφθεί. Κάναμε πράγματα που φαίνονται, σε επίπεδο καθημερινότητας, κοινωνικής μέριμνας, τουρισμού και πρωτογενούς τομέα, αλλά και πάρα πολλά σε αναπτυξιακό επίπεδο, που ακόμη δεν φαίνονται, γιατί θέλουν χρόνο».
»Νιώθω χαρούμενος για τους άξιους συνεργάτες μου. Για το ψηφοδέλτιο νίκης που έχουμε ετοιμάσει και με το οποίο θα πορευτούμε μέχρι την νίκη μας στις εκλογές στις 26 Μαΐου.
Ένα ψηφοδέλτιο βασισμένο στους ανθρώπους εκείνους με τους οποίους πορευτήκαμε και δουλέψαμε για την Άρτα από το 2014 μέχρι σήμερα, αλλά και με έναν σημαντικό αέρα ανανέωσης, με πρόσωπα γνωστά στην Αρτινή κοινωνία, από όλο το φάσμα των ηλικιών, από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, από όλους τους πολιτικούς χώρους, με εμπειρία, με γνώσεις, με φρέσκιες ιδέες και με μεγάλη θέληση να προσφέρουν στην πόλη και στους συμπολίτες».
Αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες της νέας θητείας ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε πως «με δεδομένο ότι τα μεγάλα έργα έχουν δρομολογηθεί και έχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, στόχος μας είναι να δώσουμε έμφαση στην ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της καθημερινότητας για όλους, καθώς επίσης και στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αποτελεί την ατμομηχανή της περιοχής μας.
Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα μας έχει η διαρκής ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς δυστυχώς, η κρίση πλήττει πολλούς συμπολίτες μας, ενώ δεν ξεχνάμε φυσικά τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί ένα κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή μας.
Επίσης θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα και στην προώθηση των τοπικών μας προϊόντων και θα εστιάσουμε με συγκεκριμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις στον ποταμό Άραχθο, στον Αμβρακικό Κόλπο και στη Λίμνη Πουρναρίου».
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, στη νέα αυτοδιοικητική θητεία ανοίγει μια νέα εποχή. Μια νέα εποχή με νέο ΕΣΠΑ. «Και αν στο τρέχον ΕΣΠΑ φέραμε στην Άρτα 40 εκ. ευρώ, εν μέσω capital control και Μνημονίων και μάλιστα με το πρώτο μας έργα να εντάσσεται στο ΕΣΠΑ στα 3 χρόνια από τη στιγμή που αναλάβαμε, φανταστείτε τι μπορούμε να κάνουμε στο νέο ΕΣΠΑ και με τόσες ήδη ώριμες μελέτες που εκπονήσαμε».
» Βέβαια, να είστε σίγουροι, ότι πολλοί καλοθελητές θα πουν ότι μιλάμε πάλι για μελέτες, έργα που δεν φαίνονται και διάφορα άλλα. Πρέπει κάτι να πουν, για να ξεφύγουν από γενικόλογες θεωρίες και τοποθετήσεις.
Για να ξεφύγουν από τις τυχοδιωκτικές, τυχόν, βλέψεις τους… Όλο αυτό το διάστημα πορευτήκαμε με κριτήριο το συμφέρον της πόλης και όχι για να κάνουμε χατίρια και να χαϊδέψουμε αυτιά. Και αυτό προφανώς κάποιους ενοχλεί. Δεν τους αδικώ… έτσι τους είχαν μάθει».
Ο κ. Τσιρογιάννης ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε: «Έχω ξαναπεί και το εννοώ, ότι στην προσπάθεια για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη της Άρτας, δεν περισσεύει κανείς και τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν χρώμα.
Στόχος μας είναι όλοι οι Αρτινοί να δουλέψουμε μεθοδικά, με σχέδιο και όραμα, με αγάπη για τον τόπο, έτσι ώστε η περιοχή μας να αναπτυχθεί, να ενισχυθεί η τοπική μας οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλους.
Η Άρτα χρειάζεται ανθρώπους με γνώση, με εμπειρία, με θέληση αλλά και με ικανότητες. Εμείς λέμε ότι ως συνδυασμός «Αρτινών Συνεργασία» ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της Άρτας και να χαράξουμε την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Αρταίων. Θέλουμε μια αξιοβίωτη Άρτα. Μια Άρτα που θα πάρει τη θέση που της αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου