Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ




Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες, Επισκέπτες και φίλοι της Ηπείρου  Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα. 


Την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης. Τη γιορτή που μας οπλίζει με δύναμη, μας διδάσκει υπομονή και καρτερία, μας προσφέρει ελπίδα.
Η Ανάσταση του Χριστού, έρχεται μετά την κορύφωση του Θείου Δράματος. Της άδικης καταδίκης και της Σταυρικής του θυσίας.

Τα μηνύματα εδώ και δύο χιλιετίες παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα. Τα ψέματα, οι άδικες επιθέσεις, οι συκοφαντίες, τελικά καταρρέουν μπροστά στο φως της Αληθείας.

Από τον κανόνα αυτό δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε στην πολιτική, ούτε στην κοινωνική ζωή.

Υποδεχόμαστε σήμερα τους χιλιάδες Ηπειρώτες απόδημους και επισκέπτες -φίλους της Ηπείρου, λέγοντας τους, πως η Ήπειρος διανύει τη δική της ελπιδοφόρο πορεία. Άφησε πίσω της μια μακρά περίοδο υστέρησης σε υποδομές και σταθερά αποκτά δυναμική ανάπτυξης και εξωστρέφειας .

Σήμερα οι καμπάνες της Ανάστασης μας καλούν να ανοίξουμε τις καρδιές μας. Να αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα όλους αυτούς που υποφέρουν από την κρίση.

Η σκέψη μας στρέφεται στους ανήμπορους, στους άνεργους, σε όσους νοσηλεύονται, στους κοινωνικά αποκλεισμένους, στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ήπειρο.

Σε όλους εκείνους που βιώνουν καθημερινά τα δικά τους πάθη.

Ας έχουν πάντα υπόψη το Αναστάσιμο μήνυμα: Μετά τα Πάθη ακολουθεί η Ανάσταση, η συλλογική, αλλά και η ατομική.

Το Πάσχα είναι η γιορτή της Αγάπης και της Αλληλεγγύης. Ας την κάνουμε πράξη κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Εύχομαι η Ανάσταση του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές μας, να δύναμη ώστε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες της ζωής και να μας δείχνει την πορεία για μια δίκαιη κοινωνία.




Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου