Από τότε που γνωρίσαμε τον εσπρέσο έχει γίνει η πιο αγαπημένη μας επιλογή για καφέ. Δίπλα του και ο καπουτσίνο με το πλούσιο αφρόγαλα, που απολαμβάνουμε εξίσου.
Βέβαια, αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε την Ιταλία, να ξέρετε ότι καπουτσίνο μπορείτε να πιείτε μόνο το πρωί.
Για τους Ιταλούς καθώς ο καπουτσίνο περιέχει γάλα, θεωρείται πρωινό ρόφημα, που μπορεί κάποιος να παραγγείλει μόνο νωρίς το πρωί και σίγουρα όχι μετά το μεσημεριανό. Επιπλέον, μιας και το γάλα προκαλεί δυσπεψία, προτιμούν να το καταναλώνουν πολύ νωρίς το πρωί.
Πάντως δεν θα μείνετε δυσαρεστημένοι από τις επιλογές καφέ που έχετε μετά τις 11 το μεσημέρι, μιας και οι Ιταλοί σερβίρουν συχνά τον ζεστό εσπρέσο με μια φέτα λεμονιού, που λένε ότι αναδεικνύει τις πιο γλυκές νότες του καφέ. Πολύ ξεχωριστό, έτσι;
olivemagazine.gr
Για τους Ιταλούς καθώς ο καπουτσίνο περιέχει γάλα, θεωρείται πρωινό ρόφημα, που μπορεί κάποιος να παραγγείλει μόνο νωρίς το πρωί και σίγουρα όχι μετά το μεσημεριανό. Επιπλέον, μιας και το γάλα προκαλεί δυσπεψία, προτιμούν να το καταναλώνουν πολύ νωρίς το πρωί.
Πάντως δεν θα μείνετε δυσαρεστημένοι από τις επιλογές καφέ που έχετε μετά τις 11 το μεσημέρι, μιας και οι Ιταλοί σερβίρουν συχνά τον ζεστό εσπρέσο με μια φέτα λεμονιού, που λένε ότι αναδεικνύει τις πιο γλυκές νότες του καφέ. Πολύ ξεχωριστό, έτσι;
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου