Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στο Εθνικό – Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου



Μια νέα πρόσκληση για «Επενδύσεις στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο» δίνει στη δημοσιότητα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου. 




Η πρόσκληση – συνολικής δημόσιας δαπάνης 4.000.000 ευρώ – αφορά σε άμεσες επεμβάσεις μικρής κλίμακας, χαμηλού κόστους και υψηλού οφέλους, οι οποίες είναι υλοποιήσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και σε μεσοπρόθεσμες επεμβάσεις μεσαίας ή μεγάλης κλίμακας, υψηλότερου

κόστους και μεγαλύτερου χρόνου υλοποίησης σε τμήματα/θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, μέσω της πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν:

Επεμβάσεις Βραχυπρόθεσμες - Η υλοποίησή τους είναι εφικτή στο διαθέσιμο πλάτος ζώνης απαλλοτρίωσης ενώ περιλαμβάνει εν γένει συγκεκριμένες εργασίες μικρής κλίμακας σε μέγεθος και κόστος. Αυτές αφορούν εργασίες που είναι υλοποιήσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν άμεσα αποτελέσματα στο επίπεδο της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και εφαρμόζονται σε συγκεκριμένα επιμέρους οδικά τμήματα/ θέσεις που παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση ατυχημάτων.

Επεμβάσεις Μεσοπρόθεσμες – Η υλοποίησή τους απαιτεί εκπόνηση μελετών μιας ή περισσότερων κατηγοριών, όπως τοπογραφικών, οδοποιίας, υδραυλικών, γεωλογίας, γεωτεχνικών, στατικών, κλπ. και κυρίως τη συντέλεση απαλλοτριώσεων.


Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας για την κατασκευή ΕΕΛ στον πρώην Δήμο Ζαλόγγου και υποέργα οδικής ασφάλειας
Τη σύμφωνη γνώμη της για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ)» της πράξης «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων πρώην Δήμου Ζαλόγγου (νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας, Περιφέρειας Ηπείρου», διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020. Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 3.252.108 ευρώ.

Επίσης, η Ε.Υ.Δ. Ε.Π. της Περιφέρειας με έγγραφό της προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των υποέργων:

«Αστυνομικά αυτοκίνητα», προϋπολογισμού 333.600 ευρώ

«Φορητά ραντάρ», προϋπολογισμού 13.578 ευρώ

«Ασύρματοι πομποδέκτες αυτοκινήτων», προϋπολογισμού 13.570 ευρώ

Τα υποέργα εντάσσονται στην πράξη «Εξοπλισμός αστυνομικών υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου για δράσεις οδικής ασφάλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου