Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Συνελήφθη 40χρονος δραπέτης φυλακών, στην περιοχή της Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας, ο oποίος μετέφερε με κλεμμένο αυτοκίνητο έναν 49χρονο μη νόμιμο αλλοδαπό



Ο 40χρονος είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης -9- ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση 


Συνελήφθη, χθες (17-05-2019) το μεσημέρι στην περιοχή της Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, δραπέτης φυλακών, ο οποίος μετέφερε με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έναν μη νόμιμο αλλοδαπό.


Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, για απόδραση κρατουμένου, μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το πρωί στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κομποτίου Άρτας), οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν τον 40χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα, αφού εξήλθε της Ιόνιας Οδού στο ύψος της Αμφιλοχίας, το όχημα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 40χρονος δράστης.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος μετέφερε με αυτό, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Πάτρα, έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και εισόδου στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα ακόλουθα:


ο 40χρονος συλληφθείς αναζητούνταν ως δραπέτης από την 15-04-2019, καθόσον είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης -9- ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση,


για το παραπάνω αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 31-05-2018 στο Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας,


ο 40χρονος από κοινού με τον 49χρονο, εμπλέκονται σε τρεις υποθέσεις κλοπών από καταστήματα στην περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου