Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση για τα 74 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών


Τιμάμε την 9η Μάη, που είναι καταγεγραμμένη στην Ιστορία ως η μέρα της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των 



Λαών, σε πείσμα όσων επιχειρούν να παραχαράξουν την Ιστορία, για να ξεχάσουν οι λαοί και κυρίως οι νεότερες γενιές την Αντιφασιστική Νίκη και τα ιστορικά διδάγματα που απορρέουν απ' αυτήν.
Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα". Τιμάμε τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων.

Είμαστε περήφανοι για το ΚΚΕ, και την 100χρονη ζωή και δράση του. Αποτέλεσε την ψυχή, τον αιμοδότη και καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του λαού μας, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών Οργανώσεων, δίνοντας τα καλύτερα παιδιά του για τη λευτεριά από τους ναζί κατακτητές, για μια καλύτερη ζωή.

Σήμερα, 73 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πάλι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους Ενέργειας. Οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους, την κοινή πάλη, καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι εκδήλωσης ενός πιο γενικευμένου πολέμου, με την εμπλοκή και της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί παρασέρνει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων αντιλαϊκών κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, συμμετέχει στη διαπάλη για τη μοιρασιά της "λείας".

Στην παραχάραξη της Ιστορίας πρωτοστατεί η ΕE, που καθιέρωσε την 9η του Μάη ως "Μέρα της Ευρώπης", ενώ ταυτόχρονα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα απαγορεύονται σε μια σειρά από χώρες, αγωνιστές διώκονται, ενώ την ίδια στιγμή αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες.

Αυτές είναι οι "ιδρυτικές αξίες της ΕΕ", στο όνομα των οποίων πίνουν νερό ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, όλα τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Γι’ αυτό σε όλοι την ΕΕ σημειώνεται άνοδος της ακροδεξιάς και τον Ναζιστικών Φασιστικών μορφωμάτων τύπου Χρυσής Αυγής.

Αταλάντευτα συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και το λαό, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, για την οριστική νίκη των Λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου