Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Απόφαση «βόμβα» Ειρηνοδικείου: Δικαιώθηκε οδηγός που δεν πλήρωνε διόδια




Να επιστρέψει το ποσό των 1.700 ευρώ καλείται η «Εγνατία Οδός ΑΕ» σε οδηγό από την Ξάνθη μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης.



Ο οδηγός – σύμφωνα με το Έθνος – κατέθεσε αγωγή εναντίον της Εγνατίας Οδού Α.Ε. μετά τη βεβαίωση προστίμου, συνολικού ύψους 1.700 ευρώ για τις διελεύσεις του χωρίς πληρωμή από τους σταθμούς διοδίων του Ιάσμου, της Μουσθένης και της Ανάληψης, οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Ξάνθης-Θεσσαλονίκης.

Το Δικαστήριο δέχθηκε την αγωγή του οδηγού σημειώνοντας ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. εξέδιδε βεβαιώσεις προστίμων, στο σώμα των οποίων μνημονευόταν μια υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της βεβαίωσης του προστίμου, η οποία και καταργούσε όλες τις προηγούμενες.
Μιλώντας στο ethnos.gr ο δικηγόρος του οδηγού Γιάννης Πατζανακίδης εξήγησε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι βεβαιώσεις των προστίμων της Εγνατίας Οδού που έφταναν στα χέρια των οδηγών επικαλούνταν υπουργικές αποφάσεις που είχαν μεταγενέστερη ημερομηνία από το χρόνο τέλεσης της παράβασης.
Ο συγκεκριμένος οδηγός πέρασε 20 φορές από τα διόδια χωρίς να πληρώσει από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014. Η Εγνατία Οδός του επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,70 τέλος διοδίου, προσαυξημένο κατά 50 φορές ανά διέλευση για συνολικά 20 διελεύσεις, φτάνοντας συνολικά το ποσό των 1700 ευρώ το οποίο βεβαιώθηκε στην αρμόδια ΔΟΥ.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου