Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Πολιτική εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πράμαντα για το σήμερα και το αύριο στα Βόρεια Τζουμέρκα




Στις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει στο λαό η αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους , κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης της 



«Λαϊκής Συσπείρωσης» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Πράμαντας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας και ο υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, Λεωνίδας Λεοντάρης.
Ο Γιώργος Πρέντζας επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οι προωθούμενοι επενδυτικοί σχεδιασμοί μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην Ήπειρο μελλοντικά θα συνθλίψουν πολλούς αυτοαπασχολούμενους, ιδιοκτήτες μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων και θα μετατρέψουν ακόμη και κτηνοτρόφους «μισθωτούς βοσκούς στα κοπάδια τους». Τόνισε ακόμη, ότι την προοπτική αυτή, στηρίζουν ανεπιφύλακτα η σημερινή περιφερειακή Αρχή Καχριμάνη και οι άλλοι υποψήφιοι, Ζάψας, Δημητρίου και Ριζόπουλος, οι οποίοι απορρίπτουν την κατασκευή αντιπυρικών, αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών έργων για την προστασία του λαού, επειδή δεν αποφέρουν επιχειρηματικά κέρδη, αλλά θα σπεύσουν, χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία και δικαιολογία, να κατασκευάσουν αμέσως σύγχρονα οδικά δίκτυα, γέφυρες και οτιδήποτε άλλο απαιτήσει το κεφάλαιο, όταν θα δημιουργηθούν μεγάλα ξενοδοχεία «5 αστέρων» θεματικού τουρισμού, τεράστιες βιομηχανικές επιχειρήσεις γάλακτος και υπερσύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες.

Σε ότι αφορά στους σχεδιασμούς για εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή μας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να φτηνύνει η θέρμανση για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη κοροϊδία το προεκλογικό …εφεύρημα της κυβέρνησης περί δήθεν «13ης σύνταξης», να «παίρνει 10» από τους συνταξιούχους και να τους «επιστρέφει 1» μικρό επίδομα, αναντίστοιχο των μεγάλων απωλειών που έχουν υποστεί και των αναγκών τους.

Ο Λεωνίδας Λεοντάρης αντέκρουσε τον ισχυρισμό της δημοτικής Αρχής Σεντελέ ότι η απόφαση για επιβολή αυξήσεων 10% στην τιμή του νερού και στα υπόλοιπα δημοτικά τέλη ελήφθη από την αρμόδια Υπηρεσία του δήμου, δηλαδή από δημοτικούς υπαλλήλους. «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Πρόκειται ξεκάθαρα για μία συνειδητή αντιλαϊκή πολιτική επιλογή του δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και αυτή με την οποία επιβλήθηκε η τιμολόγηση του νερού και κατά τους χειμερινούς μήνες, σε ένα τόπο που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν περίπου 50-60 ημέρες το χρόνο και, αν οι βρύσες δεν μένουν ανοικτές, σπάνε οι σωλήνες και σταματάει η υδροδότηση», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων.

Διαβεβαίωσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» επιμένει ότι πρέπει να αποσυρθούν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και, σε κάθε περίπτωση, να απαλλαγούν από αυτές οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι, αλλά και να αντικατασταθεί επιτέλους το πανάρχαιο και ακατάλληλο για τη δημόσια υγεία υπάρχον δίκτυο υδροδότησης στα χωριά. «Επιμένουμε επίσης ότι οι έλεγχοι για την ποιότητα του νερού πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και μάλιστα από το Γενικό Χημείο του Κράτους», ανέφερε ο Λεωνίδας Λεοντάρης.

Όπως εξήγησε, η δημοτική Αρχή, όχι μόνο δε διεκδικεί τα χρήματα που παρανόμως παρακρατεί από το δήμο το κεντρικό κράτος, αλλά προσθέτει από πάνω και άλλους φόρους, γιατί συμφωνεί πλήρως με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των υπολοίπων αστικών κομμάτων (ΝΔ ΚΙΝ.ΑΛ.), που θεωρούν «επιλέξιμο» έργο, ότι γεννά κέρδος για το κεφάλαιο. «Για τον ίδιο λόγο», συμπλήρωσε, «που δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο εκκένωσης των χωριών σε περίπτωση φωτιάς».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου