Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Επανεκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών Άρτα ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης


Επανεκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Άρτας, ζητά με έγγραφό του (αρ.πρωτ. 70144/587/13-5-2019), από τον Υπουργό Αγροτικής 




Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συγκεκριμένα στο έγγραφό του επισημαίνει τα εξής:

«Σύμφωνα με τις πρόσφατες κοινοποιήσεις των πορισμάτων του ΕΛΓΑ που αφορούν τις εκτιμήσεις ζημιάς από τους φετινούς παγετούς που έπληξαν τις καλλιέργειες κυρίως εσπεριδοειδών, διαπιστώθηκαν από τους εκτιμητές του Οργανισμού χαμηλές έως μηδενικές ζημιές στο μεγαλύτερο μέρος του κάμπου.

Με βάση το γεγονός, ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, παρέμεινε αδιάθετο λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την παραγωγή, οι καλλιεργητές εκφράζουν την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκειά τους μετά την παραλαβή των πορισμάτων εκτίμησης.

Για μια ακόμα φορά παρατηρείται η συρρίκνωση του αγροτικού τους εισοδήματος, χωρίς υπαιτιότητα δική τους και η συνεχόμενη απογοήτευσή τους από τη συμπεριφορά του ΕΛΓΑ, ο οποίος στηρίζεται από τις εισφορές των ίδιων των αγροτών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, εκτιμούμε πως πρέπει να επανεξεταστεί το ζήτημα και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποζημίωση των γενομένων ζημιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου