Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Η ομιλία Τσίπρα στα Γιάννενα





Με ομιλία στα Γιάννενα έκλεισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την προεκλογική του περιοδεία στην Ήπειρο, μιλώντας για νίκη στις ευρωεκλογές.



«Σας ευχαριστώ θερμά για τη θερμή σας υποδοχή, χθες και σήμερα στην ‘Αρτα και την Πρέβεζα στην Λευκάδα και εδώ στα Γιάννενα. Δεν περίμενα αυτή τη θερμή υποδοχή. Αυτά που συνέβησαν ήταν για μένα στιγμές που ξεπερνούν όσα ζήσαμε το 2015.



Ο κόσμος πεισμώνει ακόμη περισσότερο με τον πολιτικό λόγο της αλαζονείας των αντιπάλων μας και των πολιτικών μέσων που τα προπαγανδίζουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αρχή της ομιλίας του στα Ιωάννινα.

«Προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πια ρίζες στην κοινωνία. Ο κόσμος θεωρεί ότι η καταστροφολογία, η λάσπη και ο διχασμός ανήκουν στο χθες. Πρέπει να κοιτάξουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Αφέντης για να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει είναι ο λαός. Ο λαός θα αποφασίσει. Το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω και γιγαντώνεται όσο πηγαίνουμε προς την κάλπη. Τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να θρέψουμε τους καρπούς που ελευθερωθήκαμε από τους πιστωτές που μας είχαν τα χέρια στην πλάτη, τώρα είναι που ο λαός δεν θα δείξει ανοχή σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επιδιώκουν να αλάξουν την ατζέντα, φίλες και φίλοι, είναι απλός. Καταλαβαίνουν ότι θα χάσουν τις ευρωεκλογές και βρίσκονται σε πανικό.

Γιατί εάν η εικόνα που μεταδίδουν ήταν αληθινή, δεν θα έδειχναν τέτοιο πανικό τις τελευταίες μέρες» επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα Ιωάννινα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά, ο πολιτικός του λόγος μιάζει περισσότερο με απειλή».


«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έσπασε τα κοντέρ, το τερμάτισε. Αντί να δεσμευτεί για την 13η σύνταξη που θα φέρουμε για ψήφιση στη Βουλή, δεσμεύτηκε για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αν λέει συμφωνούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, να συνάπτεται επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Και αυτό το λέει στο όνομα της προόδου και της συμφωνίας που θα έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι. Έχουμε δει εξάλλου στα χρόνια της κρίσης με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοτών. Αν ο εργαζόμενος δεν συμφωνεί να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες θα απολύεται. Είναι χορηγός μας, δεν έχω αμφιβολία» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.
Τσίπρας: «Ο μεγαλύτερος υβριστής είναι ο Μητσοτάκης»!

«Τελικά, τον έχουμε αδικήσει τον άνθρωπο. Τον κατηγορούμε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στο 2014, ενώ με αυτά που προτείνει μας οδηγεί στον 18ο αιώνα» σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη.


Και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό οι επικοινωνιολόγοι του δεν τον αφήνουν να έρθει σε μια συζήτηση χωρίς χαρτιά. Γιατί θα φανεί το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι πλέον η μοναδική τους διέξοδος.Προκάλεσε μια συζήτηση στη Βουλή για τις ύβρεις υποτίθεται του κ. Πολάκη. Ο μεγαλύτερος υβριστής είναι ο ίδιος με τις αθλιότητες που εκστόμισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης».
Τσίπρας για 13η σύνταξη και… Βέμπερ

«Αν η 13η σύνταξη είναι ανέφικτος λαϊκισμός και ξεδιάντροπο επίδομα, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, τότε γιατί δέχεται να το ψηφίσει, αλλά σήμερα αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί. Εκτός από πολιτικό βέρτιγκο δεν έχουν την πολιτική εντιμότητα να πουν διαφωνούμε και δεν θα το ψηφίσουμε» συνέχισε ο πρωθυπουργός.
Έργα και ΕΣΠΑ

«Ας κάνετε κουμάντο στη Βαυαρία και αφήστε την εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Βέμπερ και στις δηλώσεις του για τις συντάξεις στην Ελλάδα και συνέχισε: «Ψήφο στη ΝΔ σημαίνει ψήφο στον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Ψήφο στη ΝΔ στις ευρωεκλογές, σημαίνει πισωγύρισμα και στις εθνικές εκλογές σημαίνει νέες περικοπές στις συντάξεις, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα στο ΔΝΤ. Θα δώσουμε τη στήριξή μας στην υποψηφιότητα που θα είναι απέναντι στον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Ούτε ο κ. Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν ούτε ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός στην Ελλάδα, είναι το μόνο σίγουρο».

«Θέλω να σας πω για ένα ιστορικής σημασίας ζήτημα, που αφορά την πιο ξακουστή λίμνη αυτής της χώρας και ας μας έφαγαν λίγο τη δόξα οι Πρέσπες το προηγούμενο διάστημα, αλλά εδώ είναι η πιο ξακουστή λίμνη. Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία σύνταξης και κύρωσης του Προεδρικού διατάγματος για τη λίμνη Παμβώτιδα» συνέχισε ο πρωθυπουργός.


Παράλληλα, ανέφερε πως στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ», με συνολικό προϋπολογισμό 36.300.000 ευρώ. Επίσης, τόνισε πως η κυβέρνηση προχώρησε και προχωρεί σε σημαντικές παρεμβάσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς, αναφέροντας: – Για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Ιωαννίνων που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2020 από τη ΔΕΔΑ (ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΕ) και το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023, με κόστος περίπου 17 εκατ. ευρώ, 50% του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια ΕΣΠΑ.

Ενισχύσαμε, επιπλέον με αποζημιώσεις και ενισχύσεις τους 4.000 κτηνοτρόφους της Ηπείρου με ποσό ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. – Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στο Στάδιο των Ζωσιμάδων και στο κλειστό της Λιμνοπούλας. Αλλά δεν μένουμε εκεί. Μπορώ σήμερα εδώ να σας ανακοινώσω ότι σε οικόπεδο του δήμου, μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, θα ανεγερθεί ένα νέο, κλειστό γυμναστήριο 3.000 θέσεων.
«Αυτό που κρίνεται στις επερχόμενες κάλπες, το Μάη και τον Οκτώβρη, είναι η Ελλάδα της νέας εποχής»

«Οι ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσουν εάν η χώρα θα συνεχίσει την προσπάθεια να βγούμε από την κρίση ή αν θα ξανανοίξει η κερκόπορτα για να γυρίσουμε πίσω» διαμήνυσε από τα Γιάννενα ο πρωθυπουργός και τόνισε:

«Αυτό που κρίνεται στις επερχόμενες κάλπες, το Μάη και τον Οκτώβρη, είναι η Ελλάδα της νέας εποχής. Η εικόνα της πατρίδας μας το 2021, στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Θα σηματοδοτήσουν την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες γιατί το πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία επιδιώκει να γυρίσει πίσω. Η πατρίδα που χτίζεται από τις γενιές του τώρα για τις γενιές του αύριο. Εργαστήκαμε σκληρά για να μπορούμε σήμερα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Στήσαμε ξανά τα απαραίτητα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η Ελλάδα της νέας εποχής, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εργασιακή κανονικότητα, τη δημοσιονομική σταθερότητα, το νέο παραγωγικό μοντέλο».

«Προχωρήσαμε με εντιμότητα και βάλαμε τάξη στα δημόσια οικονομικά»

«Βάλαμε τέλος στα ελλείμματα με τρία συναπτά έτη πλεονασμάτων, πετύχαμε λύση για το χρέος, εξασφαλίσαμε μαξιλάρι ρευστότητας για να μην μπει ξανά η χώρα σε περιπέτειες, αποκτήσαμε ξανά πρόσβαση στις αγορές και μάλιστα με ιστορικά χαμηλά επιτόκια» σημείωσε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Γιατί δεν μπορούσαν να τα πετύχουν οι προηγούμενοι; Γιατί προχωρήσαμε με εντιμότητα και βάλαμε τάξη στα δημόσια οικονομικά και δεν είχαμε το μυαλό μας τι θα αρπάξουμε και πόσα θα αρπάξουμε».
«Το όραμα μας είναι η δίκαιη ανάπτυξη»

«Το όραμα μας είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Μια Ελλάδα που θα παράγει νέο πλούτο, με αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, απόλυτο σεβασμό στο φυσικό της πλούτο και το περιβάλλον και θα τον αναδιανέμει στους πολλούς.

Μια χώρα που θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Όχι στο διαρκή και αλόγιστο δανεισμό που παράγει αφόρητες εξαρτήσεις και καταναγκασμούς. Μια χώρα που θα στηρίζεται στη νέα γενιά της» σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα γενιά θα είναι ψήφος συνείδησης και προϊόν ώριμης κριτικής σκέψης»

Οι νέοι άνθρωποι κρατούν τα κλειδιά του μέλλοντος αυτού του τόπου και σε αυτούς πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη, επισήμανε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Ξέρω ότι έχουν επιφυλάξεις απέναντι στην πολιτική. Ακόμα περισσότερο από αυτούς, οι 17ρηδες, που εμείς τους δώσαμε ψήφο όταν οι αντίπαλοί μας έλεγαν πως αυτά συμβαίνουν μόνο σε δικτατορίες και καταψήφιζαν. Οι εποχές των εύκολων απαντήσεων και της άκριτης στήριξης, μας άφησαν χρόνους. Κρινόμαστε όλοι και όλες, κάθε μέρα.


Όχι κάθε τέσσερα χρόνια μόνο, και οι κριτές μας πλέον είναι πολύ πιο αυστηροί, πολύ πιο πληροφορημένοι και αυτό είναι υγιές, είναι ελπιδοφόρο. Είναι στοιχείο αναβάθμισης της δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ξέρω ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα γενιά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, θα είναι ψήφος συνείδησης και προϊόν ώριμης κριτικής σκέψης.Τη νίκη και τον Σεπτέμβρη και τον Γενάρη και στο δημοψήφισμα μας τον έδωσε η νέα γενιά».
«Ζητάμε καθαρή εντολή για να συνεχίσουμε τις μάχες για τους πολλούς»

«Το συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό είναι και πάλι στο τραπέζι. Για την επόμενη μέρα που δεν θα έχουμε τα χέρια μας πίσω δεμένα στην πλάτη από τους δανειστές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και έστειλε το μήνυμα:

«Ζητάμε καθαρή να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση να δίνουμε μάχες για τους πολλούς. Ζητάμε καθαρή εντολή να μπει στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας το πολιτικό κατεστημένο που λεηλάτησε τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου