Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Συνάντηση ΕΝ.ΑΞ.ΗΠ με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ






Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, η Ένωση Αξιωματικών Ηπείρου, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο και λοιπά μέλη του Δ.Σ, πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο επισκέψεών της στο Νoμό Ιωαννίνων.



Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα κυριότερα ζητήματα της Ένωσής μας σε θεσμικό, υπηρεσιακό και οικονομικό επίπεδο και αναδείχτηκαν τα προβλήματα εκείνα που αφορούν το προσωπικό, τον ελλιπή και παλιό στόλο οχημάτων, καθώς και την αναγκαιότητα αξιοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση των οχημάτων.
Τονίστηκε επίσης στην κ. Πρόεδρο, η αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, " Η μη πρόσληψη και κατ΄ επέκταση κατανομή αναγκαίου αριθμού Αστυνομικού προσωπικού στην περιοχή της Ηπείρου, έχει οδηγήσει μοιραία στη γήρανση του υπάρχοντος, με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη παραγωγικότητας, αποδοτικότητας και βέλτιστης επιχειρησιακής αξιοποίησης. Αρκεί να αναφερθεί ότι στην περιοχή της Ηπείρου ο μέσος όρος ηλικίας του αστυνομικού προσωπικού είναι άνω των σαράντα πέντε (45) ετών."

Όσον αφορά τον κίνδυνο των πρόωρων αυτεπάγγελτων συνταξιοδοτήσεων νυν υψηλόβαθμων και έμπειρων Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Ένωσής μας αιτήθηκε την άμεση αλλαγή της κείμενης νομοθεσίας που οδηγεί ουσιαστικά σε απόλυση παραγωγικών και έμπειρων Αξιωματικών που δεν συμπληρώνουν καν τριάντα (30) χρόνια Υπηρεσίας και πρότεινε την προώθηση σχετικής τροποποίησης ώς εξής : "Οι κατέχοντες τον βαθμό του Α/Δ δύναται να παραμείνουν μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών συνολικής πραγματικής υπηρεσίας στο σώμα, μετά από σχετική αίτησή τους στην οποία θα δηλώνεται (άπαξ) η επιθυμία τους για παραμονή μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτέρω χρονικού ορίου".

Από την πλευρά της, αναγνώρισε συνολικά το έργο των αστυνομικών και δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας.





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θεόδωρος ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χριστόφορος ΚΟΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου