Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση για τις Δημοτικές- Περιφερειακές εκλογές



Από τη Διεύθυνση Διοίκησης της Π.Ε. Ιωαννίνων σχετικά με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ανακοινώνονται τα ακόλουθα :



Στον Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 506 εκλογικά τμήματα. Τα 293 από αυτά θα λειτουργήσουν ως διπλά εκλογικά τμήματα με ενιαίο αριθμό και ένδειξη Α για εκείνα στα οποία θα γίνουν οι


Ευρωεκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές και ένδειξη Β για εκείνα στα οποία θα γίνουν οι Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές. Τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα θα είναι ενιαία (με εγγεγραμμένους ψηφοφόρους έως τριακόσιους) και θα γίνουν σε ενιαίο χώρο και οι τέσσερεις εκλογές.

Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στον Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 171.126 βασικοί εκλογείς, 493 ετεροδημότες (οι οποίοι θα ψηφίσουν μόνο στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019) και 61 κοινοτικοί εκλογείς που ψηφίζουν σε όλες τις εκλογές. Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων 171.680 άτομα.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00πμ. και θα τελειώσει στις 7.00μμ.

Ως προς τις Ευρωεκλογές όλοι οι εκλογείς σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.

Ως προς τις Περιφερειακές εκλογές όλοι οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.

Ως προς τις Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε μόνο για Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο. Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης εξαρτάται από τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων που εκλέγει η κάθε Δημοτική Ενότητα (πρώην Καποδιστριακός Δήμος ή Κοινότητα) που αποτελεί εκλογική περιφέρεια για τις Δημοτικές εκλογές. Σε εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν έως και τρεις δημοτικούς συμβούλους ο εκλογέας σημειώνει 1 σταυρό. Από τέσσερις έδρες και πάνω σημειώνει έως τρεις (3) σταυρούς. όλοι οι εκλογείς, σε όλους του Δήμους ανεξάρτητα από τον αριθμό των σταυρών προτίμησης για υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της εκλογικής τους περιφέρειας μπορούν, εάν θέλουν, να θέσουν κι ένα (1) σταυρό σε κάποιο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο από άλλη εκλογική περιφέρεια.

Ως προς τις Κοινοτικές εκλογές ψηφίζουμε σε χωριστή κάλπη για συμβούλιο της Κοινότητας για Κοινότητες με πληθυσμό άνω των τριακοσίων κατοίκων ή για εκπρόσωπο της Κοινότητας για Κοινότητες με πληθυσμό κάτω των τριακοσίων κατοίκων. Για το συμβούλιο της Κοινότητας σημειώνουμε έως δυο (2) σταυρούς ενώ για εκπρόσωπο της Κοινότητας έναν (1) σταυρό.

Εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου