Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

«Είμαστε χιλιάδες σε όλη την Ήπειρο – Να τελειώσουμε με την παρακμή και τον ξεπεσμό» Προεκλογική ομιλία Ριζόπουλου στην Άρτα


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά», έκανε το βράδυ της


 Τετάρτης την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Άρτα.

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που τον διέκοπτε συχνά με το σύνθημα «Ριζόπουλε θυμήσου, η Άρτα είναι μαζί σου» ο Σπύρος Ριζόπουλος απάντησε στις απειλές του απερχόμενου Περιφερειάρχη λέγοντας:


«Απερχόμενε σου απαντώ: Είμαστε χιλιάδες σε όλη την Ήπειρο. Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε με την παρακμή και τον ξεπεσμό σου. Οι Ηπειρώτες μας τιμούν γεμίζοντας αμφιθέατρα, όπως σήμερα!

Γιατί η ελπίδα και η ανάγκη για αλλαγή στον τόπο μας είναι πλέον δεδομένη.

Παρ’ το απόφαση. Είμαστε εδώ για να μείνουμε.

Αν και απέφυγες, απερχόμενε, την αναφορά του ονόματός μου για να μη σε σύρω στα δικαστήρια για αντιδημοκρατικές πρακτικές και εκβιασμούς εγώ θα χρησιμοποιήσω σήμερα το όνομά σου για πρώτη φορά:

Αλέκο Καχριμάνη είσαι κότα.

Και αν δεν το κατέγραψαν καλά οι κάμερες να το ξαναπώ, γιατί εγώ για τους Ηπειρώτες σε αντιμετωπίζω στο Δικαστήριο: Αλέκο Καχριμάνη είσαι κότα.

Και στη Βροντισμένη τις Κυριακές εμείς τις κότες τις κάνουμε σούπα.

Εσύ και η κλίκα που τόσα χρόνια ταΐζεις και συντηρείς πάρτε το μήνυμα

Η αντίστροφη μέτρηση για εσένα έχει ήδη ξεκινήσει!»

Παράλληλα, ανέπτυξε το «σχέδιο e» το πρόγραμμα διακυβέρνησης της Ηπείρου την επόμενη τετραετία και μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα περιφερειακότητας που θα φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Και παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού στην Π.Ε. Άρτας.



Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Σπύρου Ριζόπουλου



Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες,



Αρτινές και Αρτινοί,



Φίλες και φίλοι,





Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που είστε σήμερα μαζί μας.



Σας ευχαριστώ που σήμερα δίνετε τον δικό σας παλμό, στέλνοντας μετά την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα ΚΑΙ εσείς το μήνυμα της νίκης!



Σας ευχαριστώ, που μου δίνετε δύναμη να κάνουμε μαζί πράξη τη μεγάλη ανατροπή στην Ήπειρο, τη μεγαλύτερη πολιτική αλλαγή που βίωσε ποτέ ο τόπος μας!



Ειλικρινά, αυτή η θερμή ανταπόκριση, με συγκινεί.



Γιατί ξεκινήσαμε λίγοι και κάθε μέρα που περνάει μέχρι τις εκλογές γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι.



Και σήμερα είμαστε χιλιάδες σε όλη την Ήπειρο σηκώνοντας την σημαία της αλλαγής και της οριστικής ρήξης με την μιζέρια και τον ξεπεσμό!

Εδώ στην Άρτα, που στις προηγούμενες εκλογές σήκωσε ανάστημα και αντιστάθηκε καθώς ήταν ο μόνος νομός που έστελνε τον απερχόμενο στον δεύτερο γύρο στερώντας του την πρωτιά από την πρώτη Κυριακή. Δείξατε το δρόμο.

Μαζί δίνουμε τον αγώνα για να τελειώσουμε εδώ, με την Ήπειρο που μας πληγώνει.

Μαζί θα ξεκολλήσουμε από το τέλμα.

Μαζί θα αντιστρέψουμε τη φθίνουσα πορεία.

Για να δούμε επιτέλους πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία.

Για να φτιάξουμε το μέλλον που αξίζουν η Ήπειρος και τα παιδιά της.

Το διακύβευμα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ:

Ή θα προχωρήσουμε με δύναμη μπροστά για να ανοίξουμε τους ορίζοντες της Ηπείρου και να νιώσουμε ξανά περήφανοι που είμαστε Ηπειρώτες ή θα ακολουθήσουμε τη γνωστή συνταγή που μας έφερε στο αδιέξοδο.

Πλέον πάμε μαζί πόρτα πόρτα, καφενείο καφενείο, στόμα με στόμα, σε όλη την Ήπειρο και στέλνουμε το μήνυμά μας.

Η αδράνεια δεν είναι επιλογή, η μιζέρια δεν είναι λύση.

Είναι η ώρα που πρέπει να δώσουμε τον αγώνα της γενιάς μας. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται.

Είναι ένας αγώνας στον οποίο σας θέλω δίπλα μου. Για να γίνουμε η δημιουργική φωνή της Ηπείρου.

Φίλες και φίλοι,

Το διακύβευμα των εκλογών δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο.

Και φρόντισε για αυτό ο ίδιος ο απερχόμενος.

Προχθές σε προεκλογική του ομιλία στην Πρέβεζα τόλμησε να απειλήσει ανοικτά τόσο εμένα όσο και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους καθώς και τους χιλιάδες υποστηρικτές της παράταξης μας.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης των λίγων και όχι όλων των Ηπειρωτών είπε:

«Οι υποστηρικτές των Οριζόντων Ηπείρου να θυμούνται μόνο ένα πράγμα. Ο Ριζόπουλος όπως ήρθε έτσι και θα φύγει. Αυτοί όμως θα συνεχίσουν να μένουν εδώ. Έχουν τον χρόνο να το ξανασκεφτούν».

Απερχόμενε σου απαντώ:

Είμαστε χιλιάδες σε όλη την Ήπειρο.

Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε με την παρακμή και τον ξεπεσμό σου.

Οι Ηπειρώτες μας τιμούν γεμίζοντας αμφιθέατρα, όπως σήμερα!

Γιατί η ελπίδα και η ανάγκη για αλλαγή στον τόπο μας είναι πλέον δεδομένη.

Παρ’ το απόφαση.

Είμαστε εδώ για να μείνουμε.



Αν και απέφυγες, απερχόμενε, την αναφορά του ονόματός μου για να μη σε σύρω στα δικαστήρια για αντιδημοκρατικές πρακτικές και εκβιασμούς εγώ θα χρησιμοποιήσω σήμερα το όνομά σου για πρώτη φορά.

Αλέκο Καχριμάνη είσαι κότα.

Και αν δεν το κατέγραψαν καλά οι κάμερες να το ξαναπώ, γιατί εγώ για τους Ηπειρώτες σε αντιμετωπίζω στο Δικαστήριο: Αλέκο Καχριμάνη είσαι κότα.

Και στη Βροντισμένη τις Κυριακές εμείς τις κότες τις κάνουμε σούπα.

Εσύ και η κλίκα που τόσα χρόνια ταΐζεις και συντηρείς πάρτε το μήνυμα

Η αντίστροφη μέτρηση για εσένα έχει ήδη ξεκινήσει!

Φίλες και φίλοι,

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε παραπάνω με τον απερχόμενο.

Θέλουμε να δουλέψουμε για την Ήπειρο που μας αξίζει και να μην ασχολούμαστε με όσους δεν αξίζουν.



Nα τοποθετήσουμε την Ήπειρο μας ως ισότιμο παίκτη των Περιφερειών της Ελλάδας και της Ευρώπης και να καταστήσουμε την Άρτα παραγωγική ατμομηχανή μέσα στην Περιφέρεια.



Πριν έναν χρόνο λέγαμε από εδώ για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως, για την τεχνολογική εξέλιξη που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση αλλά και τον φόβο αυτή η εξέλιξη να δημιουργήσει κοινωνίες δύο ταχυτήτων.



Ήταν από την Άρτα, που στο πλαίσιο της περιφερειακότητας πρότεινα την εκπόνηση μαζί με τον ΣΕΒ και τον ΙΟΒΕ ενός αναπτυξιακού οδικού χάρτη για την Ήπειρο και να προσδιοριστούν οι νέες δραστηριότητες και εργασίες.



Ήταν από την Άρτα που προτείναμε η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να δημιουργήσουν ένα μητρώο ανέργων Ηπειρωτών προκειμένου να απορροφηθούν στις νέες δουλειές, δεσμεύοντας τους υποψήφιους επενδυτές.

Με αυτόν τον τρόπο αποδείξαμε οτι οι πανεπιστημιακές δομές μπορούν πραγματικά να πετύχουν την πολυπόθητη σύνδεση με την αγορά εργασίας και να εξασφαλίσουν ειδική χρηματοδότηση για τα επιμορφωτικά προγράμματα.

Αυτές ήταν δύο εμβληματικές προτάσεις, προκειμένου να βγούμε από αυτό που είχα χαρακτηρίσει τότε ως αναπτυξιακό αδιέξοδο.

Μαζί με αυτά μίλησα και για δύο θεματικούς τουριστικούς άξονες, έναν χειμερινό και έναν θερινό, στην μόνη περιφέρεια της χώρας που μπορεί πραγματικά να έχει τουρισμό όλο τον χρόνο.

Ε λοιπόν σήμερα, που είμαι πάλι στην Άρτα, δεν είμαι μόνος, είμαστε εκατοντάδες, είμαστε χιλιάδες και αυτές οι προτάσεις μας είναι η ραχοκοκαλιά του «σχεδίου e», που είναι το πρώτο και μόνο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου της Ηπείρου από την κρίση, την μιζέρια, τον ξεπεσμό!

Κεντρικό εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια ήταν και παραμένει η Περιφερειακότητα.

Η αντίληψη δηλαδή που ακολουθεί το πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο φαινόμενο όπου οι περιφέρειες σταδιακά γίνονται τα κυρίαρχα μοντέλα διακυβέρνησης.

Είναι η αντίληψη του να μπορείς να σχεδιάζεις για το σύνολό της Ηπείρου βλέποντας μια ιστορική, πολιτισμική, αναπτυξιακή δομή και όχι τέσσερις πρώην νομαρχίες.

Με έργα που συνδέονται μεταξύ τους, με ενεργειακή και επενδυτική αυτονομία.

Είναι η αντίληψη εκείνη που βλέπει την Ήπειρο σαν έναν από τους 13 ισότιμους παίκτες στο περιφερειακό επίπεδο, σαν μια ενιαία δομή που μπορεί να διεκδικήσει τη θέση της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την αναπτυξιακή ανόρθωση της Άρτας μέσα από τρία παραδείγματα περιφερειακότητας που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά για όλη την Ήπειρο.

Παράδειγμα περιφερειακότητας πρώτο: Ο χειμερινός τουριστικός άξονας από την Κόνιτσα, το Μέτσοβο και το Ζαγόρι έως τα Τζουμέρκα

Στην τελευταία μου ομιλία στην Πρέβεζα παρουσίασα αναλυτικά την πρότασή μας για την Ριβιέρα της Ηπείρου με άξονα αναφοράς την ενοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας από τη Θεσπρωτία μέχρι τον Αμβρακικό.

Eδώ, από την Άρτα θα μιλήσω για τον ορεινό τουριστικό άξονα, το πρόγραμμα «Πίνδος», που ξεκινά από την Κόνιτσα, περνά το Ζαγόρι και το Μέτσοβο και καταλήγει στα Τζουμέρκα και τον Αμβρακικό.


Με την Άρτα ως σημείο εισόδου της Ηπείρου, αντιλαμβάνεστε νομίζω όλοι πόσο αναβαθμίζονται τα Τζουμέρκα, τα οποία διασώζουν μια σπάνια ομορφιά και μια συμπαγή αρχιτεκτονική ταυτότητα.

Στο πρόγραμμα Πίνδος που προτείνουμε, τα Τζουμέρκα αντιμετωπίζονται ως ενιαίο σύνολο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα υποδομών και οδικού δικτύου που σήμερα είναι ανύπαρκτο. Μπορεί να είναι χωρισμένα διοικητικά σε δυο ξεχωριστούς νομούς, όμως για εμάς τα προβλήματα είναι κοινά και αντιμετωπίζονται μόνο συνολικά!

Κι αν κάποιοι στη μη αξιοποίηση τους είδαν πολύ χαμένο χρόνο, εγώ τους προσκαλώ να σταματήσουμε να κλαίμε γύρω από το χυμένο γάλα και να δούμε αυτή την χρόνια αμέλεια ως μια χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι από το μηδέν, γνωρίζοντας που απέτυχαν και που πέτυχαν παρόμοια παραδείγματα.

Εμείς στους Ορίζοντες Ηπείρου άλλωστε, δεν προσβλέπουμε, δεν επιθυμούμε τον τουρισμό της μιας νύχτας στην Ήπειρο και ευτυχώς το φυσικό ανάγλυφο μας βοηθάει πολύ πρακτικά σε αυτό.

Δεν αρκεί όμως η μορφολογία του εδάφους για να πάει καλά ο τουρισμός.



Το Βουλγαρέλι μπορεί να γίνει το νέο Μέτσοβο, η πρώτη χιονοδρομική πύλη για όσους έρχονται στην Ήπειρο από την Αθήνα και την Πελοπόννησο.

Και μπορεί να γίνει σωστά μαθαίνοντας από τα λάθη που έγιναν στο Μέτσοβο δημιουργώντας τη δική του προστιθέμενη αξία.

Στη δική μου λογική άλλωστε δεν υπάρχουν νησίδες τουρισμού αλλά ένας ολοκληρωμένος χειμερινός άξονας της Πίνδου, όπως ακριβώς τον συλλάβαμε με τον Χρήστο Φώλια στο Πρόγραμμα Πίνδος, ακολουθώντας τη στρατηγική των Άλπεων.

Τότε το πρόγραμμα κατάφερε κάτι πρωτοφανές για την εποχή: έβαλε τους νομάρχες να συνεννοηθούν μεταξύ τους, ωστόσο επειδή έλειπε η περιφερειακότητα δεν φτάσαμε στο επιθυμητό επίπεδο.

Τώρα που έχουμε την ανάλογη εργαλειοθήκη μπορούμε να αντιληφθούμε την Πίνδο από την Άρτα ως τα Γιάννενα ως ένα προορισμό, με ένα χωροταξικό και ένα μοντέλο ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε τον αντίστοιχο πόλο έλξης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά και τις δεσμεύσεις της Natura, να δημιουργήσουμε υποδομές για rafting, πεζοπορία, αναρρίχηση κτλ.

Δέυτερο παράδειγμα περιφερειακότητας: ο Αμβρακικός Κόλπος ως αφετηρία της Ριβιέρας της Ηπείρου.

Κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα «Ε» έχει η δημιουργία της «Ριβιέρας της Ηπείρου». Η ενοποίηση δηλαδή όλου του παραλιακού μετώπου της Ηπείρου, από τον Αμβρακικό μέχρι τα σύνορα με την Αλβανία.

Στο πλαίσιο της ενοποίησης θα υπάρξει ειδικό χωροταξικό πλαίσιο, ειδικό πλαίσιο προσέλκυσης επενδυτών, κατασκευή μαρινών και χώρων ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, χάραξη κάθετων οδικών αξόνων για άμεση προσέγγιση, ενιαία επικοινωνιακή ταυτότητα κλπ.

Και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο Περιβάλλον που τόσο αγαπάμε και που τόσο ταυτισμένοι εμείς οι Ηπειρώτες είμαστε μαζί του.

Ο κόλπος του Αμβρακικού δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτόν τον σχεδιασμό.

Ένας κόλπος που ουσιαστικά είναι η φυσική απόληξη του ορεινού τουριστικού άξονα.

Ένας τόπος που συνδέει δύο τουριστικά αφηγήματα αλλά αποτελεί και αυτόνομο προορισμό που χρόνια περιμένει ένα σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης.

Για την Ήπειρο αποτελεί τη φυσική της μαρίνα, ένα χώρο που μπορεί άνθρωπος και φύση να συνυπάρχουν σε αρμονία.

Πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός ελλιμενισμού σκαφών που θα σέβεται την ταυτότητα του τοπίου, με βάση την ξυλοκατασκευή και θα συνοδεύεται από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, καθώς απευθύνεται σε ανθρώπους με μεγάλα εισοδήματα.

Χωρίς τα στοιχεία της περιφερειακότητας δηλαδή τους τουριστικούς άξονες, την πρόσβαση από τους αυτοκινητοδρόμους και το νέο αεροδρόμιο, τότε δεν υπάρχει Αμβρακικός, δεν υπάρχει Ριβιέρα, δεν υπάρχει τοπική ανάπτυξη αλλά σαλαμοποιημένες περιοχές.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να δούμε ολιστικά τέτοια ζητήματα και να διδαχθούμε από τη διεθνή εμπειρία.

Στην Λεμεσό η δημιουργία μαρίνας άλλαξε όχι μόνο την ταυτότητα της πόλης αλλά και του τουρισμού ενώ συμβάλλει πολλαπλασιαστικά στην οικονομία της Κύπρου.

Μόνο την μαρίνα επισκέπτονται 4.000 άνθρωποι καθημερινά.

Φανταστείτε τους μισούς να βρίσκονται στην Άρτα και στο πάρκο του Αμβρακικού.

Συνεπώς σε εμάς, στους Ορίζοντες Ηπείρου ο Αμβρακικός είναι κομβικός στο πρόγραμμά μας γιατί αποτελεί το σημείο συνάντησης των δύο τουριστικών αξόνων που σχεδιάζουμε για την Ήπειρο, αποτελεί τον πυρήνα της πρότασής μας για ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας και βεβαίως η Άρτα πρέπει να έχει το μερίδιο που δικαιούται σε αυτόν τον παραγόμενο πλούτο, μέσα από σημαντικά δημόσια και ιδιωτικά έργα που θα την αναζωογονήσουν και θα την ενισχύσουν.

Παράδειγμα τρίτο: Η πρωτογενής παραγωγή

Δυστυχώς εδώ μιλάμε για τη μεγάλη πληγή της Άρτας, για την απόλυτη παράνοια της δημόσιας διοίκησης.

Θα έπρεπε να γίνει παράδειγμα και μάθημα κακοδιοίκησης στα πανεπιστήμια του εξωτερικού, το πως καταφέραμε να μένει ένας τόσο πλούσιος κάμπος ο μισός ανεκμετάλλευτος και ο άλλος μισός με λάθος προϊόντα, τη στιγμή που έχουμε πέντε ποτάμια, τα μεγαλύτερα υδάτινα αποθέματα της χώρας και είμαστε η Περιφέρεια με την μεγαλύτερη πανελλαδική ανεργία και το ΑΕΠ της να είναι στο 53% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Τέτοια παγκόσμια πρωτοτυπία πρέπει να πάει για ρεκόρ Γκίνες.

Μήπως απλά θα έπρεπε η Περιφέρεια να κάνει τη δουλειά της υπηρεσιακά και να μην αποφασίζει κανένας σαν ο κάμπος της Άρτας να είναι η αυλή του σπιτιού του;

Προσέξτε, όταν λέω η Περιφέρεια να ασχολείται, δεν λέω να παρκάρει κονδύλια.

Για εμάς στους Ορίζοντες Ηπείρου η Περιφέρεια πρέπει να έχει παρουσία και να μη κρύβεται.



Να είναι πραγματικά δίπλα στον παραγωγό, να έχει συμβουλευτικό ρόλο, να τον εξοικειώνει με παραγωγές που έχει ανάγκη η αγορά, καλλιέργειες που έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους και που δεν είναι υδροβόρες.

Ξέρετε, έχουμε συχνά μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τους παραγωγούς στον δημόσιο διάλογο, σαν να πρόκειται για όμοιους ανθρώπους με τις ίδιες ανάγκες, με τα ίδια βαλάντια, με τις ίδιες δυνατότητες. Φυσικά αυτό δεν ισχύει.

Εκεί ακριβώς υπάρχει η ανάγκη να ενισχυθούν αυτοί οι άνθρωποι, να πάψουν να δίνουν τον αγώνα μόνοι τους.

Και σε αυτό που λέμε «πρωτογενή παραγωγή», έχουμε εμμείνει στην «πρωτογενή» και όχι στην παραγωγή, που είναι το ζητούμενο.

Για αυτό και η δική μας λογική, η δική μας πρόταση στο «σχέδιο Ε» είναι η αντιστροφή της εθνικής στρατηγικής και πλέον να στοχεύουμε από το ράφι στο χωράφι και όχι αντίστροφα.

Πρέπει να αφουγκραστούμε την αγορά, να δημιουργήσουμε υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα που θα αγοράζονται και δεν θα θάβονται.



Για αυτό και προτείνουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική μετάβασης με τρία βήματα:

Πρώτον, την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Γεωπονική προκειμένου να καταγραφούν οι κάμποι καθώς και τα προϊόντα που μπορούν να καλλιεργηθούν σε αυτούς.

Δεύτερον, υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με στόχο να παρασχεθεί τεχνογνωσία στους παραγωγούς σε θέματα όπως η παρακολούθηση των τιμών των προϊόντων στην αγορά αγαθών (commodities),

αναλύσεις σχετικά με τον προσανατολισμό της παγκόσμιας παραγωγής τα επόμενα χρόνια,

αλλά και παροχή πληροφορίας σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν υψηλή ζήτηση και σε ποια θα κλονιστεί η ζήτηση τους στο μέλλον.

Τρίτο βήμα, στο νέο ΠΕΠ που εμείς θα καταρτίσουμε και θα υλοποιήσουμε, θα υπάρξει ειδική επιδότηση και έμπρακτη στήριξη σε όσους παραγωγούς επιλέξουν την αλλαγή σοδειάς με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τον τόπο και την τσέπη τους.

Αυτή η πρωτογενής παραγωγικότητα είναι που κάνει τον αγρότη επιχειρηματία και όχι είλωτα.

Είναι η παραγωγή που βασίζεται σε σχέδιο και εστιάζει στην ισόρροπη ανάπτυξη.

Είναι η παραγωγική διαδικασία που βασίζεται σε τεχνολογικές εφαρμογές και όχι επιδοτήσεις παλαιού τύπου.

Αυτό ακριβώς είναι που οραματίζομαι για την περιοχή.

Να γίνει μια ζώνη καινοτομίας για τον αγροτικό τομέα συνδεδεμένη με την παγκόσμια αγορά.

Βέβαια στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας δεν έχει γίνει το 2018 ούτε συνολική εδαφολογική χαρτογράφηση όλων των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και πάμε στα τυφλά.

Και πως να γίνει όταν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν;

Το ίδιο ισχύει και για την άρδευση, που αφήνεται μόνο του το εργαστήριο του ΤΕΙ Ηπείρου, να παλεύει προκειμένου να ενημερώσει για την σωστή και ενδεδειγμένη άρδευση των καλλιεργειών.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε το Κτηματολόγιο ή τις όποιες αθηναϊκές αγκυλώσεις για να προχωρήσουμε.

Η Ήπειρος περίμενε αρκετά.

Οι Ηπειρώτες περιμέναμε αρκετά.

Ήρθε η ώρα τα όνειρα να γίνουν σχέδια, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια.

Φίλες και φίλοι,

Βλέπετε ποια είναι η ολιστική μας αντίληψη: Δημιουργείς δύο τουριστικούς άξονες στην Πίνδο και την παραλία με σημείο συνάντησης την Άρτα.

Κινείσαι και σχεδιάζεις με λίγα λόγια όχι με γνώμονα κάποιες αόριστες εθνικές ανάγκες αλλά τις υπηρετείς ουσιαστικά μέσα από την αύξηση της δικής σου πίτας, του περιφερειακού ΑΕΠ.

Και βέβαια κάνεις τα βήματα οικονομικής ανεξαρτησίας με την έκδοση ομολόγου μέσα από την εκμετάλλευση των αειφόρων πηγών ενέργειας, των πυλών εισόδου και εξόδου ανθρώπων και προϊόντων και των συγκοινωνιών.

Αυτή είναι η πρότασή μας, η πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου, αυτή είναι η διαφορά μας από κάθε παράταξη που ζητά την ψήφο σας στις 26 Μαΐου.

Εμείς ερχόμαστε με ένα συνεκτικό ολοκληρωμένο σχέδιο που υπερβαίνει τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και τις ιδεολογικές μας παρωπίδες.

Γιατί βάζουμε την Ήπειρο μπροστά, γιατί θέλουμε να είμαστε Περήφανοι Ξανά για την περιφέρειά μας.

Για αυτό πρώτος εγώ σας το λέω από αυτό εδώ το βήμα.

Οι νίκες δεν κερδίζονται από έναν άνθρωπο.

-Κερδίζονται από τις ομάδες,

-κερδίζονται από τις παρέες,

-κερδίζονται από εκείνους που διαθέτουν το ίδιο όραμα, τον ίδιο κώδικα αξιών, την ίδια θέληση για πραγματική αλλαγή στον τόπο μας.

Και εγώ δεν θα μπορούσα να είχα καλύτερους συντρόφους και συνοδοιπόρους σε αυτόν τον αγώνα!

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που απαρτίζουν και κοσμούν αυτό το ψηφοδέλτιο.

Γιατί αυτοί με τον αγώνα τους είναι οι μπροστάρηδες στην πολιτική αλλαγή που επιζητούμε, είναι άνθρωποι που όχι μόνο δεν σκέφτηκαν τη βολή τους, αλλά σηκώνουν μήνες τώρα τα μανίκια και πηγαίνουν πόρτα πόρτα, κρατάνε εθελοντικά τα γραφεία μας και παλεύουν για να φτάσει η φωνή μας και στο τελευταίο χωριό.

Είναι αυτοί που συνεισφέρουν για να ξεκολλήσουμε την άμαξα της Ηπείρου από τη λάσπη της στασιμότητας, της μιζέριας και της εξάρτησης στην οποία την εγκλώβισε ο απερχόμενος.

Στα πρόσωπά τους βλέπετε την αντίδραση της κοινωνίας, την επιβεβαίωση πως αυτό που η Ήπειρος έχει ανάγκη δεν είναι άλλη μια κομματική υποψηφιότητα, αλλά ανθρώπους καθημερινούς, απλούς και αποφασισμένους να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.



Είναι αυτοί οι άνθρωποι που οπλίζουν τον Περιφερειάρχη να μην ζητιανεύει πόρους από την Αθήνα και να επιστρέφει με ένα ξεροκόμματο.

Είναι άνθρωποι δικοί σας, Αρτινοί που τους έφερε εδώ η ανάγκη για αξιοπρέπεια και όχι η πολιτική φιλοδοξία.

Σας τους παρουσιάζω λοιπόν:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΡΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΣΑ

ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΛΙΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ) ΚΟΥΤΣIΟΥΚΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΣΜΟΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΝΑΝΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΗ

ΛΑΜΠΡΙΝΗ (ΛΙΛΗ) ΤΥΡΟΛΟΓΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Το χρώμα μας είναι το λευκό.

Το λευκό της καθαρότητας.

Το λευκό της ελπίδας!

Έχω δεσμευθεί πως αν οι Ηπειρώτες μας δώσουν την έγκρισή τους στο πρόγραμμα και το σχέδιο που παρουσιάζουμε, θα αναζητήσω, τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις, και συνεργασίες, γιατί από τους Ορίζοντες Ηπείρου δεν περισσεύει κανείς!

Εχθρός μας είναι τα προβλήματα.

Αυτό τον αγώνα, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε.

Με όλη μας τη δύναμη.

Και θα τον κερδίσουμε.

Εμείς δεν πάμε για τα αξιώματα αλλά για να δώσουμε αξία στον τόπο μας.

Αξία στο μέλλον μας.

Την Αξία που αναλογεί στην Ήπειρο.

Καλούμε κάθε πολίτη να ενημερωθεί για το πρόγραμμά μας.

Να έρθει κοντά μας.

Να τον ακούσουμε.

Να συζητήσουμε.

Να προχωρήσουμε μπροστά.

Να κάνουμε την Ήπειρο πρώτη.

Να κάνουμε την Ήπειρο μεγάλη.

Για να γίνουμε όλοι μαζί περήφανοι ξανά!

Αυτή είναι, η δύναμή μας!

Την Κυριακή της 26ης Μαΐου στέλνουμε το μεγάλο νικηφόρο μήνυμα.

Και είμαι βέβαιος πως η Άρτα θα είναι μπροστάρισα και σε αυτό.

Είμαι βέβαιος πως σε 10 μέρες από σήμερα, η Άρτα θα βγει και πάλι μπροστά για όλη την Ήπειρο και όπως το 2014 έτσι και τώρα θα σηκώσει και πάλι ανάστημα και θα δείξει με την ψήφο της τον δρόμο προς την νίκη! Τον δρόμο για να γίνουμε Περήφανοι Ξανά!

Η 26η Μαΐου θα είναι νίκη της αλήθειας.

Θα είναι νίκη της αξιοπρέπειας.

Θα είναι νίκη του ήθους.

Θα είναι νίκη της Ηπείρου!

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Καλή συνέχεια στον αγώνα μας. Μέχρι τη νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου