Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Συνάντηση εργασίας Ριζόπουλου: Τέσσερις δράσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά», Σπύρος Ριζόπουλος είχε, 



σήμερα Δευτέρα, συναντήσεις εργασίας με τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.
Στην προτεραιότητα του «σχεδίου e» για τα η διακυβέρνηση της Ηπείρου, τα ζητήματα της δημόσιας υγείας καταλαμβάνουν κομβική θέση και βασικός πυλώνας είναι η αψεγάδιαστη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία και διερευνήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί η Περιφέρεια να καλύψει τα κενά της δημόσιας διοίκησης που έχουν δημιουργηθεί μετά τα μνημόνια.

Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκαν από κοινού δράσεις στα εξής μέτωπα:

Στήριξη για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε κατάλληλο κτίριο, εκτός κέντρου πόλεως.

Σύναψη, εκ μέρους της Περιφέρειας, προγραμματικής σύμβασης με τη χρήση Leasing για εξοπλισμό και ασθενοφόρα ούτως ώστε να αποφευχθεί η εφάπαξ καταβολή υπέρογκων ποσών.

Δυνατότητα διαμόρφωσης πλαισίου προσλήψεων που θα εντάσσεται στη στρατηγική κάλυψης των ειδικών αναγκών που προκύπτουν στις παραμεθόριες περιοχές. Αντίστοιχο μοντέλο έχει εφαρμοστεί στο νότιο Αιγαίο για την πρόσληψη γιατρών με προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας.

Διαμόρφωση υποσταθμών ΕΚΑΒ που θα εντάσσονται σε ένα συνολικό σχεδιασμό για την κάλυψη και των αναγκών της πολιτικής προστασίας των απομακρυσμένων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου