Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Δυναμικό Πανελλαδικό Μήνυμα Ενάντια Στις Εξορύξεις ... [Φωτό-Βίντεο]




Με συνθήματα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων πρωτοβουλίες και συλλογικότητες από την Ήπειρο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας με την παράλληλα συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, 



πολιτιστικών συλλόγων περιβαλλοντικών και οικολογικών κινημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι πανελλαδικό συλλαλητήριο μπροστά από το κτήριο της Περιφέρειας στα Ιωάννινα.

"Stop στις εξορύξεις υδρογονανθράκων " Oύτε γη ούτε νερό στις εταιρείες πετρελαίου " ήταν κάποια από τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα πανό των διαδηλωτών ,ενώ ξεχώρισε το πανό της Ηγουμενίτσας με το μήνυμα προς τον κ.Σταθάκη :"Κ.Σταθάκη επενδύστε στο μέλλον μας όχι στους υδρογονάνθρακες".

Σύσσωμοι οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι οι εξορύξεις υδρογονανθράκων δεν μπορούν να είναι το μέλλον σε Ήπειρο ,Ιόνιο ,Δυτική Ελλάδα ,Πελλοπόνησο και Κρήτη.

Οι κοινωνίες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα μέσω των άμεσων και των μακροχρόνιων επιπτώσεων στο περιβάλλον, στην υγεία, στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό και στις υφιστάμενες και μελλοντικές ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες,ενώ τις συνέπειες θα τις νοιώσουν οι πολίτες όλης της χώρας και όχι μόνο αυτοί των "στοχοποιημένων" περιοχών.





Υπό τους ήχους ηπειρώτικου κλαρίνου και όχι μόνο ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους των
Ιωαννίνων, με τον χαρακτηριστικό γιγαντιαίο δράκο να κυριαρχεί και τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στις εξορύξεις στέλνοντας για μια ακόμη φορά το δικό τους ισχυρό μήνυμα...














epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου