Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

«Βόμβα» Καχριμάνη! Το 50% των νοσηλευόμενων στα Ιωάννινα ήρθαν από την Αλβανία


 

Η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, να «κοκκινίσουν» περιοχές που καταγράφουν ανησυχητική επιδημιολογική πορεία. Ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες αναμένεται να ...ανακοινωθούν νέα μέτρα, και αυτή των Ιωαννίνων.



Ωστόσο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, διαφωνεί με το φημολογούμενο lockdown, και εξηγεί ότι τα Ιωάννινα έχουν επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα όχι εξαιτίας της διασποράς αλλά εξαιτίας της πίεσης που δέχονται οι υγειονομικές μονάδες λόγω των εισαγωγών και των διακομιδών ασθενών που έρχονται από την Αλβανία. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η γειτονική χώρα δεν έχει παρέχει ουσιαστική υγειονομική στήριξη στους πολίτες της και έτσι αρκετοί περνούν τα σύνορα για να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση, ο κ. Καχριμάνης, οι εισαγωγές αποφασίζονται και εγκρίνονται από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

«Η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από τη γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών» αναφέρει ο περιφεριάρχης,
Το 50% των νοσηλευόμενων

«Σήμερα, το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου και πρόσθεσε ότι η ιχνηλάτιση πραγματοποιήθηκε σε εξαντλητικό βαθμό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, η επιβολή πιο σκληρού lockdown στα Ιωάννινα είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην περιφέρια και στην ουσία δεν θα προσφέρει σημαντική βελτίωση. Όπως τόνισε μάλιστα, η εικόνα των Ιωαννίνων είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας και αυτό οφείελεται κυρίως στους πολίτες που τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.
Να ληφθούν υπόψη όλα τα στοιχεία

Ο περιφερειάρχης τονίζει ότι σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της Επιτροπής, ωστόσο θεώρησε υποχρέωσή του να ληφθούν υπόψη όλες τα στοιχεία: «Είμαστε βέβαιοι ότι η Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι θα πράξουν το καλύτερο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που υπάρχουν» ανέφερε.






newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου