Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Η “Μήδεια” εξέθεσε τις αδυναμίες του συστήματος… Ευτυχώς είχαμε λιγνήτες


 

Στον παραδοσιακό κακό μας τον καιρό οφείλεται τελικά το πρόβλημα της διακοπής ηλεκτροδότησης εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, ιδίως στην Αττική, εάν λάβει κανείς υπόψη του την ομοβροντία αλληλοεπίρριψης ευθυνών μεταξύ των... εκπροσώπων των αρμοδίων φορέων και της αυτοδιοίκησης.



ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ:energia.gr

Παράλληλα, η Μήδεια στάθηκε αφορμή για να αναδείξει το έλλειμμα στην ενεργειακή υποδομή της χώρας, καθώς οι πολιτικές για τις ΑΠΕ σε συνδυασμό με απολιγνιτοποίηση της παραγωγής δεν συμβαδίζουν, κάτι που φάνηκε τα τελευταία 24ωρα όταν έγινε σαφές πως δίχως την εκτεταμένη χρήση των υπό απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, το δίκτυο θα κατέρρεε! Υπ’ αυτή την έννοια, οι καταστάσεις και οι συνθήκες ανάγουν από μόνες τους το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης σε διαφορετική βάση.

Στο κατακερματισμένο και ανερμάτιστο σκηνικό μέσα στο οποίο λειτουργεί το ελληνικό κράτος, για την Περιφέρεια Αττικής υπεύθυνος για τα προβλήματα είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, για τον Διαχειριστή, οι ελλείψεις προσωπικού και οι κλειστοί δρόμοι και για τους Δήμους, τα Δασαρχεία οι οικολογικές οργανώσεις και όλοι οι υπόλοιποι. Ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζήτησε για άλλη μια φορά να δρομολογηθεί η περίφημη υπογειοποίηση του δικτύου και να υπάρξει προγραμματισμός και θεσμικό πλαίσιο, όπου την ευθύνη για το κλάδεμα των δένδρων που «ευθύνονται» για τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση, θα έχει ένας συγκεκριμένος φορέας. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιλέγει συνειδητά να απαξιώσει τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε η πλώησή του να είναι περισσότερο επωφελής για τους ιδιώτες που θα τον αγοράσουν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου