Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση με γροθιές σε γιατρό, γυαλιά-καρφιά το ΤΕΠ του ΠΓΝΙ



Αποστόλης Τζελέτας18/10/2021 17:06

Πρωτοφανές σε αγριότητα και ένταση χαρακτηρίζεται το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο είχε ως κατάληξη τον ξυλοδαρμό μίας γιατρού και αρκετές υλικές ζημιές.

Δράστης είναι ένας άνδρας, ο οποίος τελούσε υπό την επήρεια ουσιών και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο, ζητώντας να του χορηγηθούν φάρμακα, τα οποία, ωστόσο, δεν μπορούσαν να του δώσουν οι δύο γιατροί, οι οποίες κλήθηκαν στον χώρο του ΤΕΠ να τον εξετάσουν. Τότε ο άνδρας κινήθηκε εναντίον τους κραδαίνοντας έναν πυροσβεστήρα και σε κατάσταση ενός ελέγχου άρχισε να σπάει τζαμαρίες στον διάδρομο που οδηγεί από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προς τον κεντρικό διάδρομο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Η αντίδραση του μοναδικού φύλακα, ο οποίος αντιλήφθηκε το περιστατικό και επενέβη αποσπώντας του τον πυροσβεστήρα, στάθηκε σωτήρια για τις δύο γιατρούς, που γλίτωσαν από κάποιο χτύπημα, το οποίο θα μπορούσε να αποβεί ακόμη και φονικό. Ωστόσο ο άνδρας, παίρνοντας στα χέρια του κομμάτια από τις τζαμαρίες που είχε σπάσει, συνέχισε να κινείται απειλητικά και κάποια στιγμή άρχισε να κυνηγά τις γιατρούς, τη μία εκ των οποίων την έριξε κάτω και τη γρονθοκόπησε.


Ο δράστης του πρωτοφανούς αυτού περιστατικού κατάφερε να διαφύγει, πριν φτάσουν στο νοσοκομείο αστυνομικές δυνάμεις. Από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων υποβλήθηκε μήνυση, ενώ μήνυση προτίθεται να υποβάλει και η ψυχίατρος, που έχει ενημερώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, για το συμβάν και την Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς είναι σαφές ότι προκύπτουν ευθύνες και για την ασφάλεια των εργαζόμενων στον χώρο δουλειάς τους.
Στις ευθύνες της διοίκησης στάθηκε και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γιώργος Πρέντζας, ο οποίος είναι νοσηλευτής στην Ψυχιατρική Κλινική. «Δεν είναι το μοναδικό που έχει γίνει, είναι όμως το μοναδικό σε αυτή την ένταση, αυτή την έκταση, το οποίο έγινε σε ώρα αιχμής και ανέδειξε πλευρές της δυσλειτουργίας και του ΤΕΠ και της φύλαξης του νοσοκομείου», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί χειρότερα, αν οι δύο γιατροί δεν είχαν κατέβει να τον εξετάσουν στον χώρο του ΤΕΠ, όπου κανονικά δεν υπάρχει χώρος για την Ψυχιατρική, αλλά τον δέχονταν στα εξωτερικά ιατρεία της Ψυχιατρικής, όπου δε θα μπορούσε να τις βοηθήσει κανένας.
Χειρότερη εξέλιξη θα μπορούσε να υπάρχει και αν ο άνθρωπος αυτός επέλεγε να μπει σε χώρο άλλης κλινικής, με τον κ. Πρέντζα να καταγγέλλει ότι δύο χρόνια σε περίοδο πανδημίας δεν μπόρεσε να λυθεί το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης πρόσβασης από τις πλαϊνές εισόδους.



Σε δεύτερο επίπεδο, ο κ. Πρέντζας ανέδειξε το ζήτημα της δυσλειτουργίας του ΤΕΠ, το οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί αυτόνομα. «Αλλά πώς να λειτουργήσει όταν από τους δώδεκα γιατρούς που απαιτούνται, υπάρχουν μόνο τέσσερις και οι άλλοι είναι μετακλητοί;», διερωτήθηκε. «Το ΤΕΠ σήμερα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό από ότι πριν την πανδημία», πρόσθεσε, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Ψυχιατρικής Κλινικής, έμπειρο προσωπικό της οποίας έχει μετακινηθεί σε άλλα τμήματα για να καλύψει ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου