Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Η Τουρκία μεταφέρει Leopard-2Α4 στην Κύπρο-Ύποπτα σχέδια του Ερντογάν για την Μεγαλόνησο-Κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή



Πιθανή μετακίνηση δεκάδων τουρκικών UAV, DRONE στην Κατεχόμενη Κύπρο
Σύμφωνα με φωτογραφία Τούρκων στρατιωτών που ανέβηκε σε κοινωνικά δίκτυα, οι Τούρκοι μεταφέρουν δεκάδες άρματα μάχης Leopard-2Α4 στην Κύπρο,με σκοπό την αναβάθμιση του αρματικού δυναμικού τους.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αντικατάσταση των τουρκικών αρμάτων M60A3 από την Κύπρο προς την Τουρκία, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι η Άγκυρα ενισχύει την υπάρχουσα δύναμη και δεν την αναβαθμίζει τόσο απλά, όσο διατείνονταν παλαιότερα οι τουρκικές αρχές.

Η ενίσχυση των τουρκικών επιλαρχιών μεταφράζονται σε σχέδια που στρέφονται κατευθείαν στην εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, με πρώτο στόχο την αποκαλούμενη "πράσινη γραμμή" μια λωρίδα γης 32 χλμ που χωρίζει τα Κατεχόμενα με την κυπριακή δημοκρατία.

Σε συνδυασμό με την προχθεσινή δήλωση του επικεφαλής της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ, για την μετακίνηση δεκάδων τουρκικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στο Λευκόνοικο και ίσως και αλλού, κατανοούμε ότι οι Τούρκοι “αρματώνουν” μέχρι τα δόντια την τουρκική δύναμη Κύπρου, έχοντας τα δικά τους σχέδια.


“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες προκειμένου να διατηρήσει την υπεροχή μας στους ενεργειακούς πόρους και στον εναέριο χώρο, κυριαρχώντας στη Μεσόγειο, με όλα είδη συνεργασίας με τα UAV και SİHA”, είχε τονίσει ο Τατάρ.Ο Τατάρ μαρτύρησε την επικείμενη μετακίνηση πολλών δεκάδων τουρκικών UAV, DRONE στην Κατεχόμενη Κύπρο, αποκαλύπτοντας ότι έτσι ότι ο κύριος στόχος είναι ο έλεγχος της κυπριακής ΑΟΖ τώρα, ενώ η Άγκυρα επιθυμεί να ακυρώσει κάθε προσπάθεια για την κατασκευή του αγωγού East Med.
Το τουρκικό καθεστώς “στήνει” μεθοδικά ένα τεράστιο δίκτυο βάσεων μη επανδρωμένων εναερίων αεροσκαφών ( και σε λίγο και σκαφών) γύρω από την ελληνική και κυπριακή επικράτεια με σκοπό τον εκβιασμό του ελληνισμού για να πετύχει αναίμακτα τα προκλητικά σχέδια του σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Με τον τουρκικό στρατό στα Κατεχόμενα να είναι υπερεξοπλισμένος στην στεριά, την δυνατότητα χρήσης δεκάδων εξοπλισμένων με πυραύλους MAM-L μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων BAYRAKTAR και AKINCI στον αέρα, καθώς και με “παγίδες” τουρκικών πολεμικών πλοίων στην θάλασσα, η Τουρκία εισέρχεται στο τελικό στάδιο πρόκλησης κατά του ελληνισμού.
Αυτό της επιβολής του τουρκολιβυκού μνημονίου και της τουρκικής ΑΟΖ στην Κύπρο ...με τα όπλα.
Η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να αντιδράσει δυναμικά πρώτα σε διπλωματικό επίπεδο και έπειτα σε στρατιωτικό εφόσον απειληθούν ελληνικές δυνάμεις.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη αφού ο επικίνδυνος αλλά και άρρωστος Ερντογάν, βλέποντας το τέλος του είναι ικανός να βάλει “φωτιά” σε ολόκληρη την Α.Μεσόγειο για να ικανοποιήσει τις οθωμανικές ονειρώξεις του και να σωθεί η οικογένεια του από τα σκάνδαλα και τις διώξεις που θα ακολουθήσουν την πτώση του στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου