Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Γ. Παπανδρέου: «Να ξαναγίνει το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ πλειοψηφούσα δύναμη με κυβερνητική προοπτική»
Πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στα Γιάννενα

Ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποίησε περιοδεία στην Ήπειρο από το πρωί του Σαββάτου, περνώντας από όλες τις πρωτεύουσες των νομών και στα Γιάννενα πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

H ομιλία ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, μετά τον ξαφνικό θάνατο της Μαργαρίτας Ζήκου, ενώ αναφορά έγινε και στην Φώφη Γεννηματά.

Την ομιλία που είχε πολλές αναφορές στο παρελθόν, αλλά και προτάσεις για το μέλλον της χώρας, προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Κόνιτσας, Μάκης Χατζηεφραιμίδης.Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και σε συνθήματα της εποχής που ιδρύθηκε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Τόνισε πως θέλει να γίνει το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ «πλειοψηφούσα δύναμη και πάλι στη χώρα με κυβερνητική προοπτική, να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς της αδράνειας», όπως είπε. «Πάρτε στα χέρια την παράταξή μας, σηκώστε την ψηλά», κάλεσε το ακροατήριο που χειροκροτούσε.

Ο πρώην Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακολούθως στην ιστορία της μνημονιακής εποχής και στα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ των τελευταίων δεκαετιών και στην ελεγχόμενη χρεοκοπία του 2009.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα για την Φώφη Γεννηματά ανέφερε:

«Είδα σήμερα ένα κατάπτυστο δημοσιεύμα για τη Φώφη Γεννηματά. Θέλω να πω σε όλους εκείνους που άνανδρα τη χτυπούν, για να χτυπήσουν και την Παράταξη, ότι τα μικρόψυχα σχόλια τους χαρακτηρίζουν τους ίδιους και όσους υπηρετούν χωρίς ντροπή, κρυμμένοι πίσω από την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου.

Στη συνέχεια ανέλυσε τι εννοούσε με το περίφημο πλέον σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», αναφέροντας τις προϋποθέσεις που έθετε για να ισχύσει η πρότασή του, «αν χτυπήσουμε τη διαπλοκή, αν πατάξουμε τη γραφειοκρατία λεφτά υπάρχουν».

Κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου δεσμευόμενος πως θα διαμορφώσει αν εκλεγεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μια κυβερνητική πρόταση, σε συμφωνία με τους παραγωγικούς φορείς για την επόμενη μέρα.

Μια πρόταση με πέντε αρχές:
φωνή στον πολίτη
πράσινη δικαιοσύνη, καθώς η ενεργειακή μετάβαση δε μπορεί να γίνει στις πλάτες του λαού,
τρίτον να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις που σήμερα καταδυναστεύονται από μια γραφειοκρατία αντιπαραγωγική,
τέταρτον επένδυση στον άνθρωπο και στην εκπαίδευση, την έρευνα και
πέμπτον να αναδείξουμε ξανά την Ελλάδα, να ξανά αποκτήσει παρουσία η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές.


epirusonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου