Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας συνεδρίασε για να… επιτεθεί στην Ελλάδα! Ακολουθεί τη γνωστή τακτική της η Άγκυρα...Ενώ η τουρκική κυβέρνηση δέχεται πυρά, με τον λαό να είναι εξοργισμένος από την οικονομική κατάρρευση, ο Ερντογάν κάνει συσκέψεις για να… επιτεθεί στην Ελλάδα!

Αρχικά πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη με τον κεντρικό τραπεζίτη και τους διοικητές των τραπεζών και συγκάλεσε και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, που για πρώτη φορά συνεδριάζει με θέμα την οικονομία.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται: «Αξιολογήθηκαν οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετώπισε και μπορεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία κατά τη διαδικασία εφαρμογής των οικονομικών πολιτικών επενδύσεων, παραγωγής, απασχόλησης και εξαγωγών, σύμφωνα με τους στόχους της και τη στέρεα υποδομή που έχει κατασκευάσει». Δηλαδή μιλάει ουσιαστικά για επίθεση που δέχεται το οικονομικό πρόγραμμα Ερντογάν, γεγονός που οδήγησε σε 2% υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου.


Ακολουθώντας την γνωστή τακτική της η Άγκυρα, αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των εσωτερικών της προβλημάτων, προχωράει σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας!

«Η Ελλάδα με επιθετικές ενέργειες κι επιθετική ρητορική επιμένει να μην εφαρμόζει τους όρους καλής γειτονίας και να παραβιάζει τους όρους Διεθνών Συνθηκών και αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα και την ηρεμία στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της γείτονος.

Κάνει δε λόγο και για… δυνάμεις που ενισχύουν την Ελλάδα στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και ταυτόχρονα της καλεί να σταματήσουν και να πάρουν θέση υπέρ της ειρήνευσης στην περιοχή και της δικαιοσύνης!


newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου