Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Παυλάκης: Η Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό – Προειδοποίηση για ρεκόρ θανάτωνΓια ρεκόρ θανάτων προειδοποιεί ο Γιώργος Παυλάκης, προτείνοντας σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές, όπως να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις. «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει και δεν παίζεται», τόνισε μεταξύ άλλων.

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε ο Γιώργος Παυλάκης, προειδοποιώντας για ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα έως τα Χριστούγεννα. Ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο των ΗΠΑ, που πρόσφατα αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, προτείνει σοβαρά μέτρα που θα περιορίσουν τις επαφές, όπως για παράδειγμα να κλείσουν τα μπαρ και να σταματήσουν οι συναντήσεις. Ο Γιώργος Παυλάκης είπε, επίσης, «όχι» σε ρεβεγιόν εκτός κι αν είναι όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν, παράλληλα, σε rapid test την ίδια ημέρα.
«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει και δεν παίζεται»

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει και δεν παίζεται, θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές», τόνισε ο ιατρός- ερευνητής Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Προειδοποίησε ότι μετά το ρεκόρ κρουσμάτων μπορεί δυστυχώς η Ελλάδα να έρθει αντιμέτωπη και με ρεκόρ νεκρών από τον κορονοϊό.
«Έρχεται τσουνάμι αν αφεθεί ο ιός να αλωνίζει»

Όπως είπε «οι εμβολιασμοί από μόνοι τους δεν αρκούν για να ανασχεθεί το πανδημικό κύμα», καθώς όπως είπε «αν ο ιός αφεθεί να αλωνίζει, θα έρθει τσουνάμι και η Ελλάδα θα έχει 100 θανάτους την ημέρα».

«Κοιτάξτε την καμπύλη των μολύνσεων και των θανάτων θα δείτε ότι βρισκόμαστε στο τσουνάμι αυτή τη στιγμή, με ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα. Είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, μπορεί να καταλύσει και το κραταιό σύστημα υγείας της Γερμανίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό η μετάλλαξη Δέλτα»

Ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι είναι αδήριτη πραγματικότητα ότι το κύμα αυτό συντηρείται και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το Δέλτα δεν χαμπαριάζει από εμβολιασμό».

«Όταν κοπανάμε συνέχεια ότι αυτή η επιδημία είναι ανεμβολίαστων αυτό είναι σφάλμα και καταντάει ψέμα. Οδηγεί σε αποπροσανατολισμό», είπε ο γιατρός-ερευνητής.
Τι είπε για το παράδειγμα της Σιγκαπούρης με το 93% εμβολιασμένων

Ο Γιώργος Παυλάκης έφερε ως παράδειγμα τη Σιγκαπούρη, μια χώρα με εμβολιασμένο το 93% του πληθυσμού της.

Εξήγησε ότι λόγω του αυξημένου ποσοστού των εμβολιασμένων η Σιγκαπούρη προχώρησε σε χαλάρωση των μέτρων για πρώτη φορά και αντιμετωπίζει τώρα «τσουνάμι» μολύνσεων αντίστοιχο με της Ελλάδας. Το «αβαντάζ» της Σιγκαπούρης είναι ότι έχει πολύ λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα.


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου