Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Απίστευτος Α.Γεωργιάδης: «Καλώς έκλεισα τα νοσοκομεία γιατί δεν είχαν κίνηση - Εμβολιαστείτε για να μην πηγαίνετε»Το πως αντιλαμβάνεται την Δημόσια Υγεία έδειξε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε συζήτηση που είχε με την παθολόγο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Μαίρη Αγρογιάννη, υποστήριξε ότι.. «καλώς κλείσανε» τα νοσοκομεία «γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση».

Μάλιστα ο νυν υπουργός Ανάπτυξης βρήκε και τη «λύση» για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, καθώς υποστήριξε ότι αυτή δεν είναι οι προσλήψεις, αλλά το να κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες και να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο, αγνοώντας βέβαια ότι τον τελευταίο καιρό πεθαίνουν περισσότεροι εμβολιασμένοι στην Ελλάδα απ' ότι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τον Κ.Αρβανίτη.

Πιο συγκεκριμένα, η παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη είπε αρχικά: «Πρέπει να παρθούν μέτρα. Πρέπει να ανοίξουν τα νοσοκομεία που είχαν κλείσει πριν από χρόνια όταν ήταν υπουργός ο κ. Γεωργιάδης. Να ανοίξει το νοσοκομείο λοιμωδών που είναι δίπλα, έχει τόσα κλειστά κρεβάτια και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και ψάχνουμε κρεβάτια για τους ασθενείς μας. Να επιταχθεί επιτέλους ο ιδιωτικός τομέας γιατί πραγματικά στενάζουμε. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που έχουμε».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Προσπερνάω το σχόλιο για τα νοσοκομεία που έκλεισαν επί των ημερών μου. Καλώς κλείσανε τα νοσοκομεία τότε, γιατί δεν είχαν καθόλου κίνηση. Και το ξέρει η κ. Αγρογιάννη αυτό. Άλλωστε δεν άνοιξαν ούτε από τους επόμενους που με κατηγορούσαν. Γιατί δεν χρειαζόντουσαν.

Το καλύτερο σύστημα Υγείας, αυτό της Γερμανίας με τα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, άρχισε να στέλνει ασθενείς στο εξωτερικό. Μάλιστα χτες η Πορτογαλία είπε στη Γερμανία να της στείλει ασθενείς, γιατί έχει άδεια κρεβάτια, επειδή εκεί (Πορτογαλία) εμβολιάστηκαν όλοι. Όταν το σύστημα Υγείας στην Γερμανία δεν αντέχει, τότε κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε σε ποια χώρα και σε ποια εποχή ζούμε».

Σε ερώτηση για το αν το δικό μας σύστημα Υγείας αντέχει απάντησε: «Το δικό μας σύστημα μέχρι στιγμής έχει αντέξει πολύ καλά. Ενισχύθηκε αυτά τα δύο χρόνια από την κυβέρνηση. Έχουν υπερδιπλασιαστεί τα κρεβάτια ΜΕΘ, έχουν γίνει προσλήψεις.

Οι γιατροί λένε συνέχεια, θέλουμε προσλήψεις. Θυμάστε κανέναν και να λέει δεν θέλουμε προσλήψεις; Θυμίζει λίγο την ιστορία με τον λύκο και τα πρόβατα. Το λες συνέχεια, κάποια στιγμή θα σε πιστέψουν ότι το χρειάζεσαι.

Άρα το μήνυμα εδώ δεν είναι κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία. Όταν η Γερμανία λέει “καταρρέει το σύστημα μου”, σημαίνει, όλοι να γίνουμε γιατροί και εντατικολόγοι πάλι δεν θα φτάνουν. Το μήνυμα είναι “κάντε το εμβόλιο για να μην πηγαίνετε στο νοσοκομείο».


Η παθολόγος Μαίρη Αγρογιάννη σε σχόλιό της, είπε: «Το νοσοκομείο λοιμωδών, εδώ δίπλα είχε κλείσει γιατί η δικαιολογία ήταν “δεν υπάρχουν πλέον λοιμώδη νοσήματα και δεν χρειάζεται”. Ήδη η πανδημία απέδειξε πόσο σαθρό ήταν το επιχείρημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου