Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Φεύγουν οι στέγες αμιάντου από την Λαϊκή Αγορά



Ένα έργο με πολυδιάστατη σημασία περνάει στην φάση της υλοποίησης. Πρόκειται για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας, την κεντρική αγορά της πόλης των Ιωαννίνων.

Η σύμβαση για την αποκατάσταση της υγιεινής και της ασφάλειας υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και του αναδόχου.

Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στις 150.000 ευρώ.

Η μελέτη αφορά επισκευαστικές παρεμβάσεις στο χώρο της λαϊκής αγοράς Αγίας Μαρίνας.

Βασικό σκέλος των εργασιών είναι η συλλογή και απομάκρυνση φύλλων αμιάντου, η αποκατάσταση των επιστεγάσεων με φύλλα τύπου sandwich και η κατασκευή νέων υπόστεγων για την δημιουργία θέσεων πωλητών της υπαίθριας αγοράς.

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν με την εκπόνηση ειδικού σχεδίου διαχείρισης του αμιάντου και με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των παραγωγών και των πολιτών.

«Με την δρομολόγηση των έργων αυτών η Δημοτική Αρχή παρεμβαίνει στον χώρο μετά από πολλά χρόνια και απαντά σε ένα αίτημα των παραγωγών αλλά και σε μία τεράστια ανάγκη που ήταν καταγεγραμμένη. Πρόκειται για ένα έργο που έχει σημαντική περιβαλλοντική διάσταση, σχετίζεται με την διασφάλιση της υγιεινής και παράλληλα αναβαθμίζει τον χώρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η υπαίθρια λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας αποτελεί την πλέον ιστορική και με την μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα υπαίθρια αγορά της πόλης των Ιωαννίνων. Τα έργα αναβάθμισης ήταν πάγιο αίτημα των παραγωγών και τώρα παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης» τόνισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι με την ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής να προχωρήσει και σε άλλες με σκοπό τον συνολικό εκσυγχρονισμό της Λαϊκής Αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου