Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

«Βόμβες» Ράμμου: Ο φάκελος Ανδρουλάκη καταστράφηκε την ημέρα που κατήγγειλε την παρακολούθησή του




Κομβικό πρόσωπο στις αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. Η κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις άρχισε με «βόμβες» για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη.

Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε ότι η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή Κοντολέοντα την ίδια ημέρα που έγινε η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Ράμμος, φέρεται να υποστήριξε πως η αρχική απάντηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στο αίτημα πρόσβασης του φακέλου Ανδρουλάκη ήταν πως δεν ξέρει αν υπάρχει, ήξερε μόνο για ένα έγγραφο Κοντολέων-Βλάχου προς τον πάροχο για πιστοποίηση αριθμού. Και πρόσθεσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πως σε νέο έλεγχο μετά από δυό-τρεις ημέρες, δόθηκε στην Αρχή από την ΕΥΠ έγγραφη δήλωση του Θεμιστοκλή Δεμίρη ότι η διαδικασία της άρσης του απορρήτου κινήθηκε νόμιμα ενώ στην συνέχεια ο νέος διοικητής της ΕΥΠ επικαλέσθηκε απόρρητο και καθήκον εχεμύθειας για να μην δώσει άλλες απαντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την συγκεκριμένη στάση που κράτησε ο πρόεδρος της ΕΥΠ ο Χρήστος Ράμμος την χαρακτήρισε ως «υπεκφυγή» και «άρνηση συνεργασίας» σημειώνοντας πως η ΕΥΠ δεν μπορεί να αντιτάσσει απόρρητο στην Αρχή που έχει από το Σύνταγμα την ελεγκτική αρμοδιότητα σε αυτή.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται να ανέφερε ακόμα πως η εισαγγελέας Βλάχου, αρμόδια για την ΕΥΠ, είπε πως η κρίση της είναι ανέλεγκτη και πως δεν μπορεί να δείξει στοιχεία. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να σημειώνει πως γενικά υπήρχε άρνηση συνεργασίας από την αρμόδια εισαγγελέα και την ΕΥΠ με υπεκφυγές, σημειώνοντας ακόμα πως πουθενά δεν υπήρχε αιτιολογία για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. «Δεν επιτρέπεται σε ένα κράτος δικαίου η αδιαφάνεια» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημειώνοντας για την υπόθεση πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει να υπάρχουν ανέλεγκτες νησίδες.



ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου