Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχεται να ζητήσει από τον Μητσοτάκη η Επίτροπος Διαφάνειας





H Γιούροβα έχει χαρακτηρίσει τη χώρα μας «προβληματική» και εκφράζει ανησυχίες για την κατάρρευση της Ελευθερίας του Τύπου....

Την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και την Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα στέλνει στην Ελλάδα η Κομισιόν, στον απόχηο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει διασύρει τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο.

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί συσκότιση και συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Επίτροπο Διαφάνειας, η οποία θα φτάσει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα όσα θα υποστηρίξει ενώπιων της κ. Γιούροβα ο Μητσοτάκης είναι σχεδόν αναμενόμενα, αφού ο πρωθυπουργός, έχει αποδείξει ότι η συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών συνιστά στυγνή κοροϊδία σε βάρος του ελληνικού λαού αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ συντομίας, η εξεταστική θα μείνει στα κοινοβουλευτικά χρονικά ως μια μεθόδευση της Ν.Δ. που μοναδικός της στόχος ήταν να προστατευθεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Τσέχα πολιτικός έχει εκφράσει την ανησυχία της για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα προβληματική χώρα με «αυξημένο κίνδυνο», ενώ παράλληλα τονίζει ότι η δολοφονία Καραϊβάζ παραμένει ανεξιχνίαστη. Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη, με φόντο την φίμωση του Τύπου και την υπονόμευση της δημοκρατίας στη χώρα μας, με εκδικητικές πρακτικές κατά των δημοσιογράφων, παρακολουθήσεις και ακρωτηριασμό της ελευθερίας της έκφρασης.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Κομισιόν, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου η κυρία Γιούροβα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Κομισιόν.

Επιπλέον η ίδια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συμμετάσχει στο Athens Democracy Forum, θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα, τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη και μέλη της ομάδα εργασίας συντονισμού (task force) για τα θέματα Τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου