Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Κωμικοτραγική η κατάσταση με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία




Κωμικοτραγική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

-Στην Αθήνα έκανε κάποιες εμφανίσεις έξω από την Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων, με τα ΜΑΤ και Ομάδες Δίας να τη φυλάσσουν και μετά …αγνοείται!

-Στη Θεσσαλονίκη η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ξεκίνησε την εμφάνισή της λίγο αργότερα, όταν ήρθε στη συμπρωτεύουσα για τη ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- προφανώς οι αρμόδιοι σχεδίαζαν έναν αντιπερισπασμό για να δυσκολέψουν τον Αλέξη Τσίπρα. Και εδώ, όμως, γκεστ σταρ ήταν τα ΜΑΤ, που δεν δίστασαν –ξεπερνώντας και τον εαυτό τους- να επιτεθούν και να διαλύσουν τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου! Και εδώ τα ΜΑΤ, όταν δεν διέλυαν συναυλίες, φυλούσαν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.!

Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική όχι μόνο γιατί φτιάχτηκε ένα αστυνομικό σώμα για να μπει στα Πανεπιστήμια για να καλεί την Αστυνομία να μπαίνει σε αυτά (!) αν υπάρχει ένα πρόβλημα τάξης , αλλά και γιατί θα χρειάζεται να τη φυλάσσουν ΜΑΤ και ΔΙΑΣ!

Η κυβέρνηση, αιχμάλωτη των ιδεοληψιών της και της βασικής της προτεραιότητας να ξεμπερδεύει (εάν είναι δυνατόν) με ότι έχει απομείνει από το φοιτητικό κίνημα, δημιούργησε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν συμβαίνει ούτε στην Τουρκία του Ερντογάν, επιχειρεί με διάφορα τερτίπια να πείσει τους σκληρούς οπαδούς της και τους λεγόμενους «ακροκεντρώους» πως έχει εκπληρώσει την προεκλογική της εξαγγελία! Ταυτόχρονα, όμως, καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορεί να το πράξει, πως οι φοιτητές θα αντιδράσουν δυναμικά στην αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμιά τους, όλο και νερώνει την εξαγγελία της για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Έτσι, αντί για 1.000 που θα προσλάμβανε, προσέλαβε 400 (+600επιλαχόντες), μείωσε τα Ιδρύματα που θα τους εγκαταστήσει, μας πληροφορεί πλέον ότι δεν θα είναι στις σχολές αλλά στον εξωτερικό χώρο των Πανεπιστημιουπόλεων και πολλά άλλα. Επιπλέον τον πρώτο τουλάχιστον καιρό την Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα την φυλάσσουν τα ΜΑΤ και Ομάδες Δίας!

Κατ΄ ουσίαν η κυβέρνηση περιμένει να γίνουν οι εκλογές και να ξεχαστεί η τοποθέτηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Απλώς φόρτωσε τον κρατικό προϋπολογισμό με επιπλέον βάρη- και να σκεφτεί κανείς πως μιλάμε για μια κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη μείωση του κράτους!

ΥΓ1: Ούτε τα τουρνικέ δεν έχουν τοποθετήσει ακόμα, για να μπαίνουν οι φοιτητές με την ταυτότητά τους στο χώρο. Αν και ιδιώτης εδώ και ένα χρόνο έχει προσφέρει τα χρήματα που απαιτούνται!

ΥΓ2: Κάθε φορά που η κυβέρνηση, με την ηθελημένη ή αθέλητη, συνδρομή των «γνωστών-αγνώστων» θα θέλει να χρησιμοποιεί τα Πανεπιστήμια για να δημιουργεί ένταση, θα θυμάται την …Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Βασιλης Σκουρης

https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου